День святого Іштвана в Угорщині

Це державне свято, що вважається днем заснування Угорщини. Також сьогодні вшановують першого короля Іштвана I. Його офіційно коронували в цей же день в 1000 році. Він справедливо, щедро і мудро правив, його навіть канонізували. Хоча дата дуже важлива для кожного угорця, але раніше були часи, коли святкувати день забороняли. Наприклад, коли Угорщина була у складі соціалістичних країн. Знову свій офіційний статус День Іштвана отримав в 1991 році.

В честь цього дня проводять пишні урочистості, паради, оркестри, естергомський кардинал служить месу в Кафедральному соборі святого Іштвана, тут знаходяться також мощі правої руки короля. Наприкінці свята на горі Геллет запускають феєрверки над нічним Дунаєм.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

День відновлення незалежності Естонії

Цей день є державним святом в Естонії. Приводом для відновлення незалежності Естонії та інших балтійських країн стали події серпня 1991 року. Тоді Верховна Рада Естонської РСР прийняла рішення відновити незалежність Естонії і встановити Естонську Республіку. Скоро інші держави визнали незалежність Естонії і 17 вересня 1991 року ця країна стала повноправним членом ООН.

Пивний фестиваль в Петерборо

Фестиваль вважається другим за величиною у Великобританії. Його проводять у невеликому містечку на Сході Англії. На нього приїжджають не менше 40 тис. чоловік, але тільки на 5 днів. На цьому пивному фестивалі надані всі сорти світового пива, різне меню, сидр, а особливо грушевий сидр – його назвали Perrie. Також учасники можуть насолодитися живою музикою, смішними розважальними заходами, лотереями і святкуваннями до самого ранку. У 2017 році цьому фестивалю виповнилося 40 років, а придумала його компанія «Натурального Еля».

Православні свята:

  • Попразднство Преображення Господнього.
  • Знайдення мощей святителя Митрофана, єпископа Воронезького.
  • Преподобного Антонія Оптинського.
  • Пісний день.

Марини – Пимени

Подвійну назву свято отримало на честь двох святих — преподобного Пимена і мученика Марина. У цей день у давнину спостерігали за лелеками, якщо вони вже готуються до відльоту на південь, то погода буде холодною восени. На столах завжди в цей час був пиріг з малиною, бо саме вона дає плоди останній раз у році.

Народні прикмети на 20 серпня

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Антон, Афанасій, Василь, Дмитро, Іван, Митрофан, Михайло, Никанор, Петро, Пімен, Стефан

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.