Близько 15 років літак Ту-134 з бортовим номером UR-65782 возив українських президентів і прем'єр-міністрів на короткі відстані. На ньому літали Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко, а також утікач Віктор Янукович і Микола Азаров.

Повітряне судно побудували на Харківському авіазаводі в 1979 році. Після розпаду СРСР літак потрапив в "Авіалінії України", де літав з 1993 по 1997 роки, після чого був переданий у флот ДАП "Україна", яке займалося перевезенням відомих політиків.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ту-134 здійснював польоти до 2012 року, а в кінці 2014 року його передали Державному музею авіації в Жулянах.

Примітно, що коли президентський літак передали до музею, він не міг літати. Тому його довелося доставляти по землі. Щоб було можливе транспортування повітряного судна звичайними дорогами, довелося розібрати його на кілька частин.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Нагадаємо, МАУ пересаджує пасажирів з літаків на автобуси.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Укрзалізниця" запустила додаткові рейси на сезон відпусток.

Також портал Знай.uа писав, лотерея з забігами від МАУ змусила українців битися в істериці.