Кожна людина хоча б раз у житті замислювався про те, щоб виїхати з країни на заробітки. Завжди здається, що в іншій державі і сонце світить яскравіше, і трава зеленіша, і зарплата побільша, і люди щасливіші. Саме тому все більше людей виїжджає з України в інші країни, щоб заробити гроші для себе і для своєї сім'ї.

заробітчани
заробітчани

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй програми для Android чи IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Однак, часто буває так, що людина виїжджає, а потім просто навіть соромиться зізнатися друзям і знайомим в тому, де вона змушена працювати. Такою історією поділився українець, який поїхав шукати кращої долі в Іспанії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Я соромлюся своєї роботи. Саме так я думав, коли вперше працював різноробочим в Іспанії. Якби мене хтось запитав, ким я працюю, я б посоромився відповісти."

З самого дитинства він намагався добре вчитися, а коли поступив в університет твердо для себе вирішив, що буде працювати лише мізками та лише по своїй спеціальності. Це у нього досить непогано вийшло, проте невдовзі він зрозумів, що робота за спеціальністю призвела до щомісячної заборгованості по кредитній карті. Саме з того моменту в житті хлопця з'явилися підробітки, де доводилося працювати фізично.

заробітчани
заробітчани

У 2017 році підробітки перекочували кордон. Українець був підсобником на будівництві, збирав лимони, вантажив спаржу, був різноробом на кондитерській фабриці, а зараз він працює різноробочим в теплицях.⠀

"Більшість часу я соромився говорити ким я працюю. І тільки недавно я зрозумів, що не потрібно соромитися і соромитися фізичної роботи. Як би там не було, краще працювати так, ніж не працювати зовсім. Ким би ви не працювали - не варто соромитися цього. Вже краще бруднити руки в грязі працюючи на полі, ніж грязнить свою душу підлими вчинками, крадіжками, обманом або чимось гіршим" - впевнений юнак.

Заробітчанин впевнений, що якщо є мета, то не настільки важливо, що до неї ми йдемо з мозолями на руках від фізичної праці. Адже, досягнувши її нам буде приємно озирнутися на свій тернистий шлях і усвідомити, що нам під силу це зробити.

Як повідомляв Знай.uа на львів'ян чекає сюрприз на кордоні, заробітчани губляться в здогадах: подробиці ноу-хау.

Також, Знай.uа писав, не Європою єдиною: українцям дала безвіз ще одна мальовнича країна.