У Запорізській області затримано найманця, який був членом незаконного збройного формування "ДНР". Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки України.

Як повідомляють спецслужби, жителя Шахтарська, який перебував на території Донецької області у місцях позбавлення волі за скоєння тяжкого злочину, у квітні 2014 року звільненили з в’язниці за умови приєднання до лав незаконних збройних формувань. У Слов’янську він приєднався до терористичної групи під керівництвом Гіркіна (Стрелкова).

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У "ЛНР" він став стрілком і брав активну участь у захопленні адміністративних будівель Слов’янська. Також займався постачанням з Росії на територію Донецької області зброї та боєприпасів, виконував завдання з коригування артилерійських обстрілів сил антитерористичної операції, а також зі зброєю в руках протистояв Збройним Силам України.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"З часом терорист перейшов до терористичного підрозділу "Бойові коти" 7-ї окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу народної міліції "ДНР". Встановлено, що у 2017 році на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донеччини бойовика було звинувачено у розбої і оголошено у розшук так званими правоохоронними органами "ДНР", - йдеться у повідомленні.

Наприкінці липня 2019 року зловмисник прибув на територію Запорізької області, де переховувався у своїх родичів, які переїхали у регіон з початком бойових дій на Донбасі. Правоохоронці затримали колишнього бойовика за місцем тимчасового проживання.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі тривають слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, Міноборони Великобританії оголосило тендер на створення унікальних безпілотників, які будуть діяти в парі з військовими літаками.

Як повідомляв портал Знай.uа, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ задокументувала масове порушення Мінських домовленостей на Донбасі.

Також портал Знай.uа писав, що ЗСУ знищили взводний опорний пункт терористів на Донбасі.