Плавно, до свого завершення підходить останній літній місяць, шкільна дітвора ще насолоджується відпочинком, кожен сонячний день намагається провести у воді граючи в рухливі ігри, або ж провести час за улюбленою приставкою. А ось у батьків в цей час своя запара: всі думки забиті тим, що потрібно купити своєму чаду на прийдешній навчальний рік і скільки все це коштує в Україні.

Щоб зрозуміти скільки коштує зібрати дитину в школу в новому навчальному році 2019-2020, ми склали детальну інформацію та підібрали картинки на найнеобхідніші товари і підрахували їх середню вартість.

З чого почати збір дитини до школи?

Чим ближче до початку навчального року, тим більше полиці магазинів, торгових точок та ринків буквально завалені канцелярським приладдям. З кожним роком асортимент поповнюється, стає яскравішим, само собою дорожчає. Асортимент на шкільні сумки і рюкзаки також великий: від самого простого, до самого химерного і модного.

Але така велика кількість асортименту може поставити батьків у глухий кут і вони, щось та забудуть, і це «щось» обов'язково стане потрібним дитині в самий невідповідний момент. Але в думках у батьків ще й інший момент як їм зібрати дитину з користю і економно.

Популярні новини зараз
Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій
Показати ще

Щоб не випустити нічого з поля зору є алгоритм дій для збору в школу:

  1. Починаємо з списку, в якому ми і перерахуємо необхідні товари. Рекомендується до цієї справи підключити і вашу дитину, важливо враховувати його думку, адже погодьтеся стимул у навчанні буде куди сильніше якщо дитині подобатися писати в обраному ним зошиті і носити обрану ним форму.
  2. Другий крок - це вибір конкретного місця для здійснення покупок. Не варто вестися на якусь розкручену точку з яскравими вивісками, адже там може бути дорожче, ніж у звичайній, малопримітній точці на риночку або в малому магазині. Тому напередодні здійснення покупок просто пройдіться по обраним вами місцях і прицінитися, де варто брати, а які місці краще обійти.
  3. Якщо вигідних для вас точок декілька, то складіть графік походу або поїздок до них. Наприклад, спершу варто почати з тих місць, де можна купити дитині одяг: форму, спортивне приладдя, куртки та інше. Поки мозок дитини, та й ваш теж ще «свіжий» і не втомлений, то потрібно вибрати речі, а потім вже переходити до канцтоварів.
  4. Закріпіть собі в голові суму, яку ви готові витратити на шкільне приладдя. Природно, складно прорахувати конкретну суму, яку ви витратите, але обмежитися в діапазоні від і до, цілком реально. Про всяк випадок в приховану кишеню гаманця слід покласти додаткову купюру, але без крайньої необхідності не варто її діставати. Обмежувальний діапазон допоможе обмежити від непотрібних, імпульсивних покупок.

Збираємо першокласника

Для батьків, яким вперше доведеться придбати необхідні товари для першокласників, складений список таких товарів:

  • Зошити та обкладинки для них;
  • Олівці прості і кольорові;
  • Пенал;
  • Кулькові ручки;
  • Предмети для творчості (ножиці, ластик, клей, папір або альбом для малювання, лінійка, точилка, фарби акварельні, пензлики, пластилін);
  • Підставка для підручників та обкладинки для них.

Необхідну кількість зошитів та обкладинок для них і для книг необхідно уточнювати у класного керівника першокласників. За вищеперелічений набір батькам доведеться заплатити 300-350 грн. Це відносно недорого, але ця сума відповідно без урахування шкільної форми та взуття, до загальної канцелярської вартості варто додати тисячу-півтори тисячі гривень, і це буде орієнтовна вартість на повноцінний збір першокласника з одягом і канцтоварами.

Що потрібно п'ятикласникові?

Щоб б зібрати учня середньої школи батькам знадобитися 3000-3500 грн, що більше, ніж в два рази вартості збору першокласників.

Для середньої школи потрібні товсті зошити, середня ціна яких 17 грн. Вартість шкільного рюкзака коливається в межах 450-700 грн. Демісезонне взуття обійдеться в межах 350-400 грн., Сорочка і штани по 300 грн. кожна одиниця.

Випускнику на навчальний рік потрібно менше зошитів

Якщо ж ви батько старшокласника і вам належить зібрати випускника на навчальний рік, то не багато можна видихнути, адже як правило випускникам необхідно куди менше зошитів, ніж в середній школі. Основну частину фінансів буде потрібно вкладати в одяг. Мінімально за збір старшокласника батькам потрібно розоритися на 2000-2500 грн. Але в це суму не входять витрати, які необхідно витратити батькам у кінці року, коли постане питання останнього дзвоника і випускного.

Сучасні школярі будь-якого віку орієнтуються на інтернет і на блогерів, які розповідають про сучасні тренди в одязі і побутових предметах. Під впливом і інтересом цих блогерів, нерідко діти просять купувати їм саме ті товари, про які розповідають їм «інтернет-герої».

Поради як правильно вибрати шкільний рюкзак

Йдучи в торгові павільйони або на шкільний ярмарок з думкою про те, що вам потрібно купити рюкзак, не варто керуватися правилом, що чим дешевше, тим краще. Краще витратитися при покупці, правильного і зручного рюкзака, ніж місяцями пізніше витрачатися на дорогих масажистів і спеціальні гімнастики, які будуть спрямовані на відновлення хребта і м'язів спини дитини. Хоча так, не варто заперечувати, що саме покупка рюкзака, буде коштувати третину всієї суми, яку потрібно витратити на збір дитини. До питання вибору рюкзака слід підходити відповідально і вибирати максимально оптимальне співвідношення ціни і якості.

Говорячи про якість рюкзака, потрібно враховувати рівень безпеки для здоров'я дитини. Враховуйте той момент, що вага рюкзака з усім наповнюється добром не повинен перевищувати 10% ваги дитини. Тобто, якщо вага вашої дитини становить 40 кг., то відповідно вага рюкзака не повинна перевищувати 4 кг. Тому в ваших інтересах вибрати рюкзак якомога легше, але при цьому на ньому повинні бути ортопедичні вставки, які будуть виключати навантаження на хребет і дозволять рюкзаку краще прилягати до спини. Щоб не купувати рюкзак щорічно, а хоча б розтягнути це задоволення на два роки, то слід купувати такий рюкзак, в якому регулюються накладні лямки, за допомогою яких можна регулювати довжину в міру росту дитини. На рюкзаку повинні бути світловідбиваючі елементи, якщо таких немає, але рюкзак відповідає всім іншим критеріям, то самі приклейте або пришийте відповідні світловідбиваючі знаки. Грошей на рюкзак потрібно в межах від 350 до 1000 грн., Залежно від наповнюваності, якості товару і зовнішнього вигляду.

Де все це варто купувати

Для більш тісного спілкування батьків і дитини слід усім разом відправлятися за покупкою канцтоварів та одягу. Якщо ви заздалегідь визначилися в яких місцях вам вигідніше купувати, то вам не буде потрібно багато часу на закупівлю товарів. При хорошому розкладі все можна придбати за день, максимум два і витратити на це всього пару-трійку годин. У великих містах є маса торгових центрів, які періодично влаштовують акції, зокрема, на шкільне приладдя. Необхідно стежити за цими акціями, адже з ними можна купити за більш вигідною ціною. Є інший варіант, який також допоможе вам заощадити сімейний бюджет при цьому купити все необхідне - це покупка в інтернет-магазинах. Купуючи канцтовари в онлайн-магазині можна заощадити орієнтовно 10%. Особливо вигідно скооперуватися з кимось із батьків однокласників вашої дитини тоді дешевше буде доставка цих товарів. Але якщо ви вибрали такий шлях покупок, то не відкладайте їх на останній день, робіть це орієнтовно за три дні без урахування вихідного дня, щоб ваш товар був доставлений вчасно. Одяг також можна купувати в інтернет-магазинах, що дозволить заощадити вам кошти, але до цього питання потрібно підійти дуже відповідально, самостійно зробити всі необхідні розміри вашої дитини і тоді замовляти форму і взуття. Багато інтернет-магазини надають можливість повернення товару, то при необхідності скористайтеся цією послугою і замініть на інший відповідний товар.

Збори в школу - це зовсім не дешево, але кожен батько розуміє, що для розвитку і становлення свого чада як особистості потрібно багато вкладень і не тільки фінансових.