За лічені дні власників автівок на єврореєстрації почнуть штрафувати, до того ж санкції будуть дуже жорсткими - від великих сум штрафу до конфіскації автомобіля.

Українцям нагадують, що авто, які давно ввезені на територію нашої держави та не були розмитнені вчасно, з 24 серпня за новим Митним законом, можуть конфіскувати, на водія накладуть штраф, які можуть сягнути позначки 170 тисяч. гривень.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Втім, нещодавно президент України Володимир Зеленський пообіцяв водіям ще одну відстрочку, щоправда це має прийняти Верховна Рада, яка збереться на засідання не раніше кінця серпня. таким чином, правоохоронці матимуть право штрафувати громадян до цього часу.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Що відбувається з євробляхами на даний момент

До цих пір точно невідомо, скільки залишилося нерозмитнених "евроблях". За різними даними, їх експлуатується від 7 до 30 тис., інші або вивезені, або розібрано на запчастини, так як з 24 серпня за розбирання в Україні такої машини власника теж оштрафують на 170 тис. грн, що, як правило, в рази перевищує її вартість.

Представники громадської організації "Автоєвросила", захищає інтереси таких автовласників, стверджують, що "евроблях" у нас не менше 700 тис. За словами експертів авторинку, склалася парадоксальна ситуація: юридично закон треба виконувати, але за фактом цього може і не бути, поки Рада не розгляне законопроект президента. Виявляти та зупиняти такі машини на дорозі — прерогатива патрульної поліції (ПП), яка з 24 серпня зможе до того ж отримувати інформацію від Держмитслужби про нерозмитнених автомобілях. Але, як повідомили нам в ПП, рішення про конкретні дії буде прийнято після наради у Мінінфраструктури (МІУ), яке призначено на ранок 21 серпня. На нього запрошені силовики, митники, представники "Автоєвросили".

Олег Ярошевич через соцмережі вже запросив всіх зацікавлених приїхати зі своїми автомобілями на мирну акцію протесту до будівлі міністерства. Її мета — не тільки відстрочити штрафи, але і в перспективі домогтися зниження ставок акцизу за розмитнення, що раніше не вдавалося. В МІУ коментарів поки не дають.

Нагадаємо, останній шанс євробляхерам: Зеленський дозволить водіям нарешті видихнути з полегшенням.

Як повідомляв Знай.uа, новий глава митниці Нефьодов озвучив долю "євроблях", тисячі українців завмерли в очікуванні: "Точно не повинно бути...".