Рінат Ахметов є найбагатшим українським олігархом. У переліку його володінь можна знайти все: банки, нерухомість, заправки, видобуток нафти, газу і вугілля, зв'язок, сільське господарство і навіть футбольний клуб впридачу. Багато українці часто скаржаться на ті монопольні права, які держава дозволило отримати олігарху.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Однак зараз Ахметов ризикує залишитися без одного зі своїх дітищ - української приватної телекомунікаційної компанії "Укртелеком", кінцевим бенефіціаром якої він є.

Відомо, що виконавча служба заарештувала 93% акцій компанії у зв'язку з її задолженостями перед Ощадбанком. Про це повідомила прес-служба банку:

"У встановлені проспектом емісії терміни ТОВ ЕСУ не здійснило погашення облігацій і не сплатило нарахований купонний дохід у згідно з ніж Ощадбанк стягнув заборгованість в судовому порядку. Судові процедури тривали майже два роки. При цьому ТОВ ЕСУ намагалося в судовому порядку отримати розстрочку виконання рішень судів, однак Верховний Суд признрал обґрунтованою позицію Ощадбанку, і розстрочка була скасована"

Укртелеком
Укртелеком

Повідомляється що борги "Укртелекому" перед Ощадбанком становлять близько 1,8 млрд. грн. Заарештовані цінні папери ПАТ "Укртелеком" збираються реалізувати під час публічних аукціонів, тим самим погасити заборгованість перед Ощадбанком.

На даний момент основними претендентами на покупку акцій "Укртелекому" є: Deutsche Telekom, Telenor Group, Turkcell, структури Романа Абрамовича, структури Ігоря Коломойського, АФК Система, Вимпелком, Ростелеком і Bank of New York.

Неможливо не відзначити, що сам Рінат Леонідович не може поскаржитися на фінансові проблеми, адже його фінансові статки оцінено в 5,7 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що Національна комісія підвищить плату за фіксований телефонний зв'язок у два етапи.

Як повідомляв портал Знай.ua, повідомили про продовження скандалу між lifecell і Укртелекомом.

Також портал Знай.ua писав, що "Укртелеком" пограбує українців за методичкою Гройсмана.