Міжнародний день пам'яті жертв актів насильства на основі релігії або переконань

В 2019 році встановила цей день Генасамблея ООН. Зробили це у травні, а вирішили відзначати 22 серпня. Є безліч прикладів, коли вмирали люди, які стали заручниками і жертвами насильства, яке було викликано релігійними та іншими переконаннями. Саме ці причини хоча на початку здаються нешкідливими, через нематеріальну сутність, але це не так, і стають мотивацією для насильства.

Здатність діяти рішуче і жорстоко нерідко пов'язана з психологічним впливом на свідомість людини зовнішніх нематеріальних факторів, до яких відносяться і переконання різного характеру (релігійні, політичні, соціальні, расові та інші).

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У багатьох випадках масового протистояння і жорстокого поводження з людьми, у яких інші переконання, одна з найбільш важливих передумов – маніпуляція свідомістю і почуттями через віру, ідеї та цінності.

Тому ООН звертається до держав, різних організацій і громад. Щоб не просто вшанували пам'ять жертв, але також і надали допомогу постраждалим. Головне – не допустити повторення насильства.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

День Республіки Комі

Цей день відзначають щороку народність комі. Насправді це комі-зирянє, вони трохи відрізняються від комі-перм'яків, які живуть в Комі-Пермяцькому автономному окрузі. Цей день для них офіційне свято і вихідний. У багатьох містах проводяться збори і концерти в честь свята, масові гуляння, присвячені річниці утворення Республіки Комі.

Православні свята:

  • Апостола Маттія.
  • Собор Соловецьких Святих.
  • Пісний день.

Матвій Змієсос

В цей день відзначається пам'ять Маттія — одного з учнів Ісуса Христа, який став апостолом замість Іуди Іскаріота. Наші предки цей день пов'язували з дуже страшним повір'ям: ніби до вимені корів чіпляються змії і п'ють молоко. Тому не випускали худобу на пасовище і доїли тільки далеко від чужих очей. Також не можна ставити дійницю на стілець, інакше може пропасти молоко у корови. Повітря вже ставало холодніше і все частіше дощ був схожим вже на осінній.

Народні прикмети на 22 серпня

Іменини в цей день

Олексій, Антон, Григорій, Дмитро, Іван, Ірина, Леонтій, Макар, Маргарита, Марія, Матвій (Матфей), Петро, Самійло, Юліан, Яків

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.