Так, з нагоди 30-річчя відновлення Пласту в Україні провели скаутську "Джемборі". Це найбільший проект Міністерства молоді і спорту Украины.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На цей захід з'їхалися представники з 18 областей України, а також з Австралії, Польщі, Білорусі, Канади, США та Грузії. Скаути візьмуть участь у різноманітних заходах, дискусіях, а також відвідають відомі туристичні місця.

"насправді це моя перша "Джемборі", я приїхала, щоб насолодитися і отримати ці емоції. І я не маю уявлення, що тут буде", – каже Соломія Удич.

Варто відзначити, що на зустріч пластунів прибуло більше тисячі учасників з усієї країни та з-за кордону. Крім дітей, тут також є і дорослі. Протягом трьох днів пластуни візьмуть участь у різноманітних заходах, будуть долати смуги перешкод та туристичні переправи, проводити дискусії.

"Цей захід присвячено 30-річчя відновлення Пласту в Україні. Тут у нас починається "Джемборі". Слово "джемборі" означає зустріч. Це міжнародний скаутський термін – означає таку разову зустріч пластунів з усіх осередків", – каже комендант міжнародної пластової зустрічі Юрій Шадий.

Анатолій Петльованний привіз на "Джемборі" своїх дітей. Всі з Тернопільської області, чекають від зльоту нових знайомств.

"Всі діти дуже чекали цього свята, вчили пісні, щоб співати біля багаття. Дуже великі надії покладаємо на це свято, щоб знайти нових друзів, щоб познайомитися станицами", – каже пластун.

Один з найстарших пластунів Рівненщини Юрій Новак приїхав на захід на велосипеді. 59-річний чоловік подолав 80 кілометрів.

"Вірність Богові та Україні. Я це вкладаю постійно. Так повинен жити кожен, до речі. І я намагаюся разом зі своїми маленькими друзями, всі ці три гасла втілювати, а саме – вірність Богові, Україні і допомагати іншим. Це наші три основних закони в Пласті, – підкреслив Юрій Новак.

На проведення "Джемборі" Міністерство молоді і спорту виділило 1 мільйон 200 тисяч гривень.

На "Джемборі" приїхали також п'ятеро пластунів з Австралії.

"Осучаснена, дороги, будинки, я чую більше української мови", – каже Марія.

"З'їхалися відсвяткувати свою історію. Це не тільки історія 30-річчя повернення Пласту в Україні, але це 107 років з того часу, як Пластбыл заснований тут. І дуже важливо, щоб діти знали свою історію", – наголосила голова світового Пласту Марта Кандюк-Кузьмич.

Нагадаємо, що Львів заполонили сотні військових.

Як повідомляв портал Знай.ua, склали список заходів на день міста в Дніпрі.

Також портал Знай.ua писав, що Геннадій Кернес оголосив програму заходів до дня міста Харкова.