Для абсолютної більшості людей (68%) День Незалежності України — це державне свято, показують результати опитування, проведеного Фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва.

Для 23% - це простий вихідний день, і лише 4% українців думають, що цей день є історичною помилкою.

День Незалежності як державне свято найбільше сприймають Центральному (77%) і Західному (75%) регіонах, дещо менше на Півдні всього (58%)і Сході (60%).

Якщо б референдум про проголошення незалежності відбувся в серпні 2019 року, більшість учасників референдуму (89%) підтримало б незалежність. Такий високий показник спостерігався лише в опитуванні 1991 року, проведеному напередодні референдуму.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Трохи більше половини громадян 53% - дали відповідь, що святкування Дня Незалежності 24 серпня пов'язано з прийняттям Верховною Радою Акта проголошення незалежності України. Інші пов'язує цю дату або референдумом про незалежності (22%), або прийняттям Верховною Радою Декларації про державний суверенітет України (11%), а 14,5% не змогли дати певну відповідь.

Нагадаємо, кращі поздоровлення у віршах з Днем незалежності України.


Як повідомляв раніше Знай.uа, Google поздравил Украину з Днем Незалежності в оригінальний спосіб.


Також Знай.uа писав про те, що у вишиванках на велосипедах будуть відзначати День Незалежності у Вінниці.