Літо 2019 року стрімко добігає кінця, а це означає, що мільйони дітей і батьків по всій Україні активно готуються до наступного навчального року, який закінчиться лише перед влітку майбутнього року.

Сумний для багатьох дітей свято і початку роботи для сотень тисяч вчителів в нашій країні, за традицією називають Днем знань. Початок навчального року припадає на 1 вересня, яке вважається новим відліком в житті і роботі учнів, працівників освіти і мільйонів їх родичів.

1 вересня вважається святом, яке зустрічають квітами, привітаннями та подарунками. Діти і дорослі одягаються в святковий одяг і виходять на святкові лінійки, які ознаменують початок нового сезону для вивчення нового.

Для того, щоб зробити День знань особливим не обов'язково витрачати тисячі гривень на дорогі подарунки дітям і вчителям. Показати всю важливість цього дня для дорослих і малят можна більш доступними способами.

Пропонуємо вам порадувати рідних, близьких і знайомих прикольними листівками, які абсолютно безкоштовно можуть порадувати, здивувати і зворушити навіть самого досвідченого педагога. У цій статті ми трохи присвятимо вас в історію цього свята, розповімо про його традиції, поділимося кращими привітаннями, вітальними листівками і безкоштовними картинками, які піднімуть настрій дітям і дорослим.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

історія свята

Листівка вчителю на 1 вересня стала обов'язковим предметом ще в радянські часи. Днем знань перший день осені офіційно був визнаний лише в 1984 році спеціальною постановою тодішнього керівництва Комуністичної партії. Однак, ця дата вважалася особливою задовго до цього моменту.

Так, згідно з даними джерел, листівки на 1 вересня почали дарувати ще в 30-і роки минулого століття. Наприклад, в 1932 році постановою Комінтерну було вирішено визнати датою початку навчального року саме 1 вересня. Раніше точних дат старту шкільної програми не існувало. Навчальні заклади по всій колишній Російській імперії відкривали двері восени, проте не одночасно.

У 1935 році тодішній уряд визначився з єдиною датою початку навчального року, якою і стало 1 вересня. Тоді ж була прийнята традиція закінчувати навчання з початком календарного літа.

Традиції Дня знань

На перший погляд всі знають традиції святкування Дня знань, проте сьогодні коли скачати привітання першокласнику можна одним кліком, звичний хід речей дещо змінюється.

Батькам і вчителям доводиться стрімко пристосовуватися до реалій нового світу, в якому дошкільнят вчать працювати на комп'ютері раніше, ніж читати і писати.

Традиційно, 1 вересня в будь-якій школі, гімназії, ліцеї або училищі в цій країні супроводжується урочистою лінійкою. Діти, батьки, бабусі і дідусі виходять на вуличні заходи, які супроводжуються виступом педагогів, творчих колективів і церемонією першого дзвінка, в ході якої першокласницю на своїх плечах несе майбутній випускник 11 класу.

Безкоштовні вітальні листівки лише прикрасять 1 вересня, оскільки лише пару років тому українці були змушені витрачати гроші на поздоровлення і інші подарунки. Однак, сьогодні на цьому можна заощадити, зробивши ставку на оригінальність. Красиві вітальні листівки можна відправити в месенджер або по електронній пошті, що не тільки вигідніше, але і швидше.

З наступаючим 1 вересня можна привітати прямо зараз, скачавши або скопіювавши оригінальні, прикольні і милі твори від майстрів своєї справи.

Будь-якому вчителю, вихователю, студенту чи школяру буде вкрай приємно отримати миле побажання перед прийдешнім навчальним роком, який ознаменує перехід на новий етап.

До традиційних квітам на 1 вересня також можна подарувати листівки, зроблені своїми руками. Спеціально для цього дня кращі автори створили унікальні поздоровлення, які не залишать байдужим нікого.

Інтерактивні листівки колегам по батьківському комітету також набирають популярність, при цьому не стоячи ні копійки з сімейного бюджету.

Привітати вчителя, дошкільнят, першокласників, зробити приємне батькам, завантажувати вірші, приурочені до Дня знань можна прямо зараз завдяки нашого наступного матеріалу.

Листівки на 1 вересня: кращі поздоровлення у віршах

Ось і літо пролетіло,
Знову вересень настав.
І урочисто День знань
Визначає цілий світ.

Побажаємо вам, хлопці,
Лише п'ятірок в щоденнику,
Сил, здоров'я і удачі,
Потрібних знань в голові!

***

Знань багато не буває,
Нехай ваш розум їх зберігає.
Адже без знань нікуди -
Ні туди і ні сюди.

Не лінуйтеся, пізнавайте,
Таємниці світу відкривайте.
І нехай кожен знань грам
У житті допомагає вам.

Ось і осені подих,
Новий лист календаря.
Знову настав День знань -
Головне свято вересня!

Ти з хорошим настроєм
У школу кожен день йди.
На будь-яке питання рішення
Чи зможеш ти тоді знайти!

І з будь-яким шкільним завданням,
Знаємо, впораєшся жартома.
Радуйся років веселим,
Вони швидко пролетять!

Пізнати, запам'ятати все на світі,
Обміркувати всі і все зрозуміти,
За все на світі нести відповідальність -
День знань святкуємо знову!
Раз свято є - воно, значить, потрібно,
А був би привід у вересні ...
Ось жовтий лист знову закрутить
Осінній день в календарі.
Коли потрібні і розум і знання
... а значить і жива душа ...
Народиться світ, крізь випробування
Завзято до мудрості поспішаючи!

***

Вітаю я з Днем знань!
О, прийшов сезон завдань,
хитромудрих питань
Так контрольних і опитувань.
Завзято ти всьому вчися,
А в навчанні не лінуйся,
У всьому бути старайся першим,
Відкривай в собі резерви.
До нових знань прагни,
Різко піднімайся вгору,
Розумним дуже ставай!

Листівки на 1 вересня: кращі поздоровлення в прозі

Вітаю з Днем знань! Нехай попереду чекає багато цікавого, кожен урок дарує відкриття, а навчальний рік буде успішним. Нехай педагоги допомагають осягати секрети наук, а світлі голови виявляють яскраво свої таланти. Бажаю, щоб один з найголовніших днів у вересні запам'ятався веселим хвилюванням, посмішками, радістю передчуття новизни. Старання, старанності, терпіння, удачі!

Немає в світі нічого прекраснішого, ніж пізнавати нове, вчитися, читати і запам'ятовувати на все життя мудрі рядки! Вітаю вас з Днем знань, з днем ​​мудрості і старанності! Нехай у вашому житті буде можливість вчитися і набувати знання не тільки в шкільні роки, але і в майбутньому, протягом усього життя! Знання робить людину сильнішою, мудрішою, добрішою, допомагають відкривати нові істини, робити наукові відкриття і пізнавати таємниці природи. Нехай ніколи ваш розум не відмовляється від нових знань, але завжди прагне до пізнання і мудрості!

День знань - символ чистоти, доброти. Це початок навчального року! Це прекрасний привід зібратися з думками і зануритися в бездонний океан науки. Нехай новий навчальний рік пройде щасливо і результативно як для учнів, так і для педагогів. Нових відкриттів і вражень вам в цьому новому освітньому році!

Попереду навчальний рік. Нехай він у тебе пройде відмінно і з відзнакою! Для цього я тобі побажаю терпіння, прагнення, працьовитості, посидючості, старанності, старанності і старання, щоб «граніт науки» гриз з легкістю. З Днем знань тебе!