Арт-об'єкт "Синя рука" відтепер стоятиме у Миколаєві в рамках проєкту "MovingMonuments/Пам’ятники, що рухаються"

Скульптуру Middle Way, яку в народі називають "Синя рука" установили на восьмому причалі в Миколаєві. Про це повідомляє місцевий портал 0512.сom.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Встановлення відбулося в рамках робочого візиту до міста румунської делегації, яку очолив Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зазначимо, що "Синя рука"- це витвір румунського скульптора, який символізує дружбу і спілкування.

Крім того, арт-об'єкт постійно мандрує в різних дипломатичних і культурних контекстах, його було розміщено на центральних площах в містах Європи.

У 2014 році - біля Сент Джордж Холлу у м. Ліверпуль, Великобританія. У 2016 році - на Площі Замку в м. Бая-Маре, Румунія. У 2017 році - в м. Кашкайш, Португалія. У 2018 році - перед Будинком Музики в Порту, Португалія.

Посол Цуркану зазначив, що брав особисту участь у реалізації проекту "MovingMonuments/Пам’ятники, що рухаються".

За його словам, в деяких містах арт-об’єкт перебував тривалий час - 1-2 роки.

"Я радий, що Миколаїв погодився прийняти цю скульптуру. Люди мають з надією дивитися в майбутнє. І мистецтво надає таку можливість. Воно робить життя красивішим і простішим", - сказав Цуркану.

Однак, місцеві жителі наразі неоднозначно сприйняли нову пам'ятку, про що свідчать їхні коментарі в соцмережах.

Нагадаємо, центр Києва "прибрала" синя рука

Як повідомляв портал Знай.ua, таємницю "Синьої руки" у центрі Києва розкрито

Також Знай.ua писав, в інших країнах скульптура Middle Way виставлялася в червоному кольорі.