Зовсім недавно, 27 вересня в центрі Києва з'явився незвичайний арт-об'єкт, який жителі столиці сприйняли неоднозначно. Кияни не зрозуміли посилу автора і визнали синю долоню невиразним твором мистецтва, якому не місце у прекрасному місті України.

Насправді рука є скульптурою "Middle way" 34-річного румунського скульптора Богдана Раца. Вона була встановлена в рамках проекту "Moving monuments" за ініціативою посольства Румунії в Україні.

Ліверпуль

Дана інсталяція є тимчасовою, а сама скульптура є символом миру і спілкування. В інших країнах рука виставлялася в червоному кольорі, проте в Україні її виставили в синьому кольорі.

Порто

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Скульптор Раца відомий по своїм скульптурам скрученого людського тіла. Спочатку він використовував власне тіло в якості моделі. В своїх роботах він зображує деформовані і понівечені людські тіла. Художник цікавиться проблемами сприйняття людської фігури в скульптурі.

Лісабон (Кашкайш)

Раніше повідомлялося, що арт-об'єкт з'явився у столиці в четвер, 27 вересня, йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації. Рука одночасно і ліва, і права - це символізує повну єдність.

Бая-Маре

Також відзначається, що автором творіння є відомий румунський скульптор Багдан Раци, називається об'єкт Middle Way, встановили його не назавжди. У прес-центрі пояснили, що встановити арт-об'єкт вирішили в рамках впровадження ініціативи "Київ - місто світу" за зверненням румунського посольства в Україні та проекту із загальним назвою Moving Monuments (рухомі пам'ятки).

Київ

Нагадаємо, центр Києва "прибрала" синя рука. Помилуватися новоспеченим об'єктом можна біля Бессарабського ринку.

Як повідомляв "Знай. ua", на російському кладовищі встановили пам'ятник у вигляді iPhone. На могилі росіянки встановили гранітний iPhone.

"Знай. ua" писав, що Єгипет "подарував" чергову сенсаційну знахідку. Пробнаруженная статуя, очевидно, відноситься до епохи Птолемеїв.