У цей день церква вшановує двох святих Лаврентіїв - Римського і Калузького. Інші назви свята: «Лаврентій», «Свято мельника». 23 серпня вшановували працівників водяного млина. Селяни несли перший сніп на млин, щоб спекти хліб з борошна нового врожаю. Хліб завжди був особливо ароматним і смачним.

На Лаврентія Зоречника ставали червоними ранкові і вечірні зорі. Рибалки чекали цього дня з тривогою, бо могли бути сильні вітри, а рибалити при такій погоді не вийде. Опівдні вони дивилися на воду і помічали, якщо вода тиха, то й осінь буде тиха та багата на рибу. А якщо вода вкривається брижами і вирує, то рибалка до кінця осені не вдасться через сильні дощі і вітри. Але звичайно цей день тихий.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 23 серпня

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Святого Лаврентія Римського вважають захисником від хвороб очей, йому можна помолитися щоб вилікував ваші очі, попросити прозріння для сліпих і захисту від пристріту. А дівчата повинні піти до джерела набрати води. Якщо вмитися нею вдома, то будуть красивими і здоровими. Її дають попити і старим, щоб не боліли суглоби. Є також традиція збирати росу вранці, є повір'я, що саме в цей день вона особливо цілюща. Нею можна втерти очі літнім людям, щоб краще бачити, а також побризкати колиску з немовлям – від пристріту.

Якщо у вас з'являються негативні думки, то сьогодні треба гладити чорних котів. Тварина забере все погане і віднесе подалі. Потім погладьте білого котика, щоб прийшли у вашу голову світлі думки.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Ще потрібно сьогодні витрусити подушки і розкласти їх на лавочках, щоб просушити, але головне, щоб ніхто до них не доторкнувся. Інакше він може наврочити власнику і тому, хто спить на ній. Йому почнуть снитися страшні сни або замучить безсоння.

На Лаврентія можна провести обряд для щастя. Вийдіть на поле, поки роса ще лежить на землі, знайдіть камінчик з отвором, киньте його в киплячу воду і 12 разів скажіть: «Вогонь і вода об'єдналися, паром поділилися. Я в нього камінь опущу, щастя до себе покличу. Ти зі мною живи, нікуди не йди. У камені оселися, вічно, щастя, длись». Потім його треба покласти в червоний кут, через три дні повісити на нитку і носити як браслет або підвіску.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.