На Вінниччині, у Липовецькому районі, місцеві мешканці скаржаться на газову службу, яка нараховує “незрозумілі” борги та масово відключає газ. Мешканці звернулися з колективним листом до поліції, до влади міста та області, до облгазу, Президента України та Кабміну:

“Районна газова контора м. Липовець ігнорує заборону Нацкомісії і продовжує незаконно донараховувати споживачам додаткові обсяги газу за коефіцієнтом приведення до стандартних умов. Самоуправно, без попередження, без власників житла працівники газконтори відключили газопостачання. Залишили без газу людей похилого віку, інвалідів, сім’ї з малолітніми дітьми. При самовільному підключенні газу обіцяють великий штраф, а за повторне підключення газконторі треба сплатити 350 грн."

Люди киплять від обурення, за їхніми словами їм стали погрожувати повним відключенням сел від газу, вони годинами стоять у черзі біля газконтори. Відмовляються від нарахованих “боргів” і відмовляються їх сплачувати.

Попри те, у газовій службі холоднокровно пояснюють, що вони діють згідно законодавства “Нарікання людей безпідставні. Без попередження ніхто газ не відключає! Ми діємо згідно з чинним законодавством. Наразі споживачі мають сплачувати за обсяги, приведені до стандартних умов”, — наголосила фахівець зі зв’язків із громадськістю АТ «Вінницягаз» Лариса Логінова.

Наразі підприємство продовжує доводити правомірність своїх дій у судовому порядку.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що українці можуть купити газ на зиму за літньою ціною.

Також, за інформацією Знай.ua cтало відомо, що газ подорожчає з осені, приголомшили новими тарифами.

Як повідомляв Знай.ua, ДТЕК законтрактував 300 тисяч тонн вугілля з Південної Америки.