Українцям повідомили, що на наступний опалювальний період газу вистачить, однак великих сум у платіжках не уникнути. А взимку деякі українці можуть залишитися без тепла і електрики. Причина - заборгованість населення за компослуги.

Про це повідомляє ubr.ua

За офіційною інформацією НАК "Нафтогаз України" на 30 липня 2019 року, заборгованість контрагентів, які отримують газ від державної компанії на пільгових умовах (за положенням про ПСО), склала 62,2 млрд. грн.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

лічильник газу

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Не отримуючи кошти від населення, підприємства ТКЕ, виробники електричної енергії та регіональні постачальники газу не мають коштів для розрахунків з "Нафтогазом".Тому це ставить під загрозу опалювальний період у багатьох населених пунктах країни.

оплата комунальних

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"У минулому році ми вже бачили наслідки газових боргів, на прикладі міст Славутич і Сміла, які залишилися без опалювання взимку і газу. Сьогодні Нафтогаз говорить про таку загрозу в Одесі, підприємства ТКЕ якій заборгували 1,7 млрд. грн. Але насправді, ситуація набагато гірша і під загрозою відключення перебуває не тільки Одеса, а і більшість населених пунктів України", — провідний експерт "Громадського аудиту" Тарас Галайда.

Блакитного палива вдосталь, але дешевого не буде

Що стосується закачування газу в українські сховища, то тут поки все йде за графіком. за оцінками фахівців, проблем з постачанням до споживачів блакитного палива не повинно бути.

А от що стосується вартості, то тут питання відкрите.

"Вартість самого газу буде зростати. Літній здешевлення блакитного палива буде "з'їдена". Ціни на нього будуть рухатися слідом за європейським ринком. Верхня планка поки що передбачена до кінця року на рівні 9 700 грн. за тисячу кубів, але з 1 січня 2020 року — нас чекає вільний ринок. Верхньої планки не буде", — пояснив експерт з енергетичних питань Валентин Землянський.

Експерти прогнозують ріст ціни на газ до 9 500 грн вже до кінця поточного року. Це призведе до збільшення на 20% сум у платіжках в порівнянні з минулим опалювальним періодом.

Нагадаємо, що тисячі громадян втратять дах над головою, колектори вийшли за рамки.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо про нові тарифи на комуналку.

Також портал Знай.ua писав, що у Зеленського пояснили, як зміняться правила надання пільг.