У суботу, 24 серпня, українці відзначають День Незалежності. Сьогодні нашій державі виповнюється 28 років з дня становлення незалежною. На честь великого свята Google випустив дудл з зображенням синьо-жовтого прапору України.

Уперше незалежність країни українці відзначали у 1991 році. Щоправда, перша дата святкування була 16 липня. Це пов'язано із датою прийняття Верховною Радою УРСР Декларації про держсуверенітет України у попередньому, 1990-му році.

Новий дудл від Google

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Та тільки датою офіційного святкування Дня незалежності України стало 24 серпня. Адже саме у цей день у 1991 році Верховною Радою УРСР було прийнято Акт проголошення незалежності України, що символізує волелюбність та єдність нації, віру українського народу у державу.

До Дня Незалежності в українців буде 3 вихідних: 24, 25 і 26 серпня.

Нагадаємо, Алан Бадоєв розповів, що на День Незалежності України на Ході Гідності не буде військової техніки.

Як повідомляв портал Знай.uа, на честь Дня державного прапора боєць 92-ї окремої механізованої бригади, яка веде захист біля Авдіївки, встановив прапор України прямо біля позицій бойовиків.

Також портал Знай.uа писав, як українські зірки привітали країну з державним святом.