Директор компанії "Нафтогаз Україна" Юрій Вітренко пояснив, хто не зможе закупити газ на зиму за літньою ціною. За його словами, цього не зроблять люди, які отримують субсидії.

Про це Вітренко заявив в інтерв'ю Радіо свобода.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зазначимо, що кілька днів тому з’явилося повідомлення від "Нафтогазу" про те, що усім людям пропонують заплатити за газ наперед. Це робиться для того, щоб взимку було платити легше. Вітренко ж сказав, що так можуть зробити не всі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Хто отримує субсидії, і далі будуть отримувати субсидії. І цей "газовий запас" розрахований, очевидно, не на них", - зазначив Вітренко.

І додав, що є люди, які можуть заплатити за газ без субсидії.

"Для таких споживачів був запропонований такий продукт, коли вони сплачують за поточною ціною. Таким чином взимку у них буде газ, який вони купили за літньою, більш низькою ціною", - пояснив виконавчий директор НАК.

За словами Вітренка, у сховищах є 17,4 мільярда кубометрів газу і процес накопичення триває. До початку опалювального сезону сховищах має бути 20 мільярдів кубів.

НАК "Нафтогаз України"
НАК "Нафтогаз України"

Варто додати, що пропозиція від "Нафтогазу" актуальна до 25 вересня. Відпускна ціна "Нафтогазу" газопостачальним підприємствам (газзбутам) у рамках продукту становить 4874,42 грн за тис. куб. м (без ПДВ та вартості транспортування і розподілу). 22 серпня у "Нафтогазі" розповіли, де вже можна закупити газ за літньою ціною на зиму.

Нагадаємо, українці отримають додаткові платіжки: за що та скільки доведеться віддати.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українців попередили про більші тарифи восени.

Також портал Знай.ua писав, що українцям запропонували блакитне паливо по зниженій ціні.