Перший дзвінок - церемонія, яка хороша знайома мільйонам людей, що народилися в країнах колишнього Радянського Союзу. Дорослі і діти безлічі поколінь вважають 1 вересня особливим днем.

Традиційно, в кожній третій українській родині активно готуються до першого дзвоника, незалежно від віку школяра або школярки. Батьки активно вибирають і купують все необхідне для навчання, а діти намагаються як слід провести останні літні дні.

Однак, перший дзвінок - це свято. Саме 1 вересня батьки і діти фіксують перехід в новий етап і святкують дорослішання і розвиток.

Сьогодні ми вам надамо кращі приклади привітання з першим дзвінком в прозі. Скористатися матеріалом, ви можете особисто або опосредковано, відправивши листівку або повідомлення.

Історія першого дзвоника

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Привітання на 1 вересня щільно увійшли в життя людей лише в 30-і роки минулого століття. Тоді мільйони хлопчиків і дівчаток, а також їхні батьки, отримали офіційну дату старту навчання в школах, училищах, інститутах і університетах.

Ось уже близько 80 років свято першого дзвоника одночасно є радісним і сумним. Так, привітання з початком нового етапу завжди доречні, але саме в цей день мільйони людей вступають в період постійної роботи, зайнятості і розвитку, що завжди супроводжується витратою неймовірних ресурсів.

Вчителям і колегам дарує подарунки і вручати листівки з поздоровленнями в прозі почали лише в 50 - 60-і роки. До цього моменту радянські люди не особливо активно брали участі в шкільних заходах. Крім того, у багатьох шкільних районах дітей не відпускали в школу до середини осені. Діти активно допомагали батькам у збиранні врожаю і були важливою робочою силою, необхідної для збирання ресурсів на довгу осінь.

Офіційним святом День знань став лише перед самим розпадом Радянського Союзу - в 1984 році. Саме тоді Перший дзвінок перетворився в одну з офіційних церемоній.

Традиції першого дзвоника

1 вересня і перший дзвінок мають свої традиції, що прийшли до нас ще з Радянського Союзу. Однак, сьогоднішня Україна стрімко змінюється, а разом з нею і багато традицій.

З часів СРСР збереглася традиція привітання вчителів. Зазвичай перший дзвінок асоціюється зі словами подяки першій вчительці, яку часто називають другою мамою в житті малюка.

Слова подяки раніше брали з тематичних збірок радянської літератури. Вітання з першим дзвінком в прозі активно створювали численні радянські поети. Сьогодні вибору творів набагато більше. Слова привітань можна знайти в Мережі, де їх розміщують тисячі користувачів, які не з чуток знають про важливість цього дня.

Останній рік приніс нові тенденції у святкуванні першого дзвінка. Багато шкіл і батьки відмовляються від традиційної практики дарування квітів, які сьогодні стоять досить багато. Разом придбання букетів багато витрачають гроші на благодійність.

Змінюється і вічна традиція урочистої лінійки на 1 вересня. Перший дзвінок супроводжується урочистим виходом першокласниці і старшокласника, урочистими промовами педагогів, батьків і гостей, виступами творчих колективів та новими прогресивними елементами, що відбивають дух часу.

Кращі поздоровлення з першим дзвінком в прозі

Вітаю тебе з 1 вересня! Сьогодні свято твоє і тисяч інших школярів, і всі ви дружно відзначаєте початок нового навчального року! Бажаю тобі в наступаючому році побільше відмінних оцінок у щоденнику і поменше складних завдань. Нехай навчання дається легко, нехай уроки будуть цікавими, нехай зміни будуть веселими. Бажаю, щоб новий шкільний рік приніс багато дивовижних відкриттів і вірних друзів. Не бійся труднощів, вір в себе, прагни до знань - і в тебе, я вірю, все вийде!

Білими бантами, яскравими ветамі, веселими шкільними дзвінками відзначений цей день в календарі! 1 вересня - довгоочікуваний, улюблений і хвилюючий день! Особливий він для першокласників, які вперше переступають шкільний поріг. Прийміть наші найтепліші і добрі вітання з 1 вересня! І нехай у вашому житті завжди буде місце знанням і мудрості!

Привітання першокласникам

Шановні першокласники! Сьогодні для вас вперше звучить шкільний дзвінок. Починається нова епоха в вашому житті. Ви починаєте пізнавати світ, стаєте більш самостійними. Ми хочемо привітати вас з цією подією і побажати вам успіху і везіння у всіх ваших починаннях.

Вітання дочці

Лю6има доню! В сьогоднішній день ти пішла в самий перший клас, тепер ти зовсім доросла. Наші побажання прості: вчитися лише на відмінно! У тебе 6удет багато предметів, кожен день необхідно буде вчити уроки, але зате ти дізнаєшся багато цікавого! Світ знань відкритий перед тобою, в добру путь!

День знань - це завжди тепле, по-особливому хвилююче свято для всіх, хто приходить вчиться, отримувати нові і нові знання. Всі ми колись першокласниками прийшли до дверей школи з новими ранцями за плечима, букетами в руках і хвилюванням у грудях! Якою нескінченною здавалася нам шкільна дорога, і ось ми вже відучившись в школі, самі стали вчителями і тепер зустрічаємо вас, хлопці, щоб всі свої знання передати вам, щоб ви стали гідними людьми, отримали освіту, вибрали професію до душі. Вчіться хлопці, освоюйте і осягати нові науки! Ви - наше майбутнє! З 1 вересня!

Вітання вчителям від директора школи

Шановні вчителі, від щирого серця я вітаю вас з одним із найважливіших для всіх вас святом - 1-м сентября! Після тривалої перерви починаються нелегкі будні, вас чекають дзвінки, уроки, перерви, нас чекають нові теми, контрольні, перевірка зошитів ... І нехай комусь така робота здасться одноманітною і навіть нудною, але ми знаємо, що ваш труд благородний, наша праця потрібна і затребувана. Вчити дітей нелегко, а часом і дуже складно, але для вчителя, в серці якого живе любов до дітей і бажання дати їм нові знання, це найприємніша робота на світі! Бажаю вам усім ентузіазму, прагнення впроваджувати нові техніки і прийоми, бажання пояснювати, наставляти і напучувати. І нехай наші учні завжди відповідають вам вдячністю!

Привітання з 1 вересня учителю від учнів

Шановна (ім'я, по батькові), від імені всього класу ми хочемо привітати вас з Днем знань! Починається новий навчальний рік, і ми впевнені, що вже підготували чимало цікавих матеріалів, щоб наші уроки були цікавими. Ви, (ім'я, по батькові), чудовий вчитель, і нам дуже пощастило, що (назва предмета) ведете у нас саме Ви. Як ніхто інший, Ви вмієте нас зацікавити досліджуваної темою, пояснити незрозумілі моменти. Сьогодні, 1-го вересня, ми бажаємо Вам старанних учнів, щоб Ваші старання не пропадали даром, а завжди приносили щедрі плоди!

Освідчення в коханні до вчителя від усього класу

Сьогодні, в перший день вересня ми хочемо признатися Вам в любові. Вам, наш улюблений учитель. Ми - три місяці не бачилися і скучили одне за одним. Попереду у нас, дуже складний рік спільного шкільного життя, в якому можливо, не буде приводу і часу для зізнань. Адже шкільні будні диктують зовсім інші відносини. А сьогодні - свято. Нехай наше визнання в любові підтримує Вас у важку хвилину, коли Вам здається, що ми щось робимо не так, надихає Вас на нові ідеї, піднімає вам настрій в хвилини смутку. Ми разом, і ми любимо Вас! Ви наш улюблений учитель!

Привітання вчителю від батьків

Вітаємо Вас з Днем Знань!
Ви даруєте нашим дітям свої знання, свій багатющий досвід. І подяку Вам - це світлі розумні очі дітлахів, які як губка, вбирають в себе Вашу доброту, турботу, участь! Дякую Вам за Ваше щедре чуйне серце!

Вітання студенту

Дорогий студент!
Вітаємо тебе з чудовим святом - 1 вересня. Нехай в новому навчальному році кожен день приносить тобі нові знання, і нехай нова інформація змінює твоє життя в кращу сторону. Згодом ти можеш стати лауреатом Нобелівської премії, і цього ми від усього серця бажаємо тобі. Так нехай День знань буде для тебе нагадуванням про те, що твоє прагнення до нового подібно прагненню до світла!