Інцидент стався в Космічному районі Запоріжжя під час робіт із заміни комунікацій. Спочатку мешканці будинку почули вибух, потім побачили займання. Через кілька хвилин два багатоповерхових будинки залишилися без електроенергії, у багатьох мешканців згоріла техніка.

Під час ремонту робітники зачепили кабель.

В компанії, яка обслуговує цей будинок, розповіли, що сталося і хто винен у тому, що трапився вибух, а у людей погоріла техніка.

"Роботи виконував підрядник, який керувався схемою розташування комунікацій, в тому числі і електричних. Дані схеми підтвердилися біля 6-го, 5-го під'їздів, а біля 4-го - виявилося невідповідність: електричний кабель фактично звернув убік на 1 м, чого не було зазначено у схемі", - говорить директор з маркетингу керуючої компанії Маргарита Герговская і додає, що під час робіт ківш екскаватора зачепив кабель, але не розірвав.

У людей погоріла техніка, але в компанії запевняють, що всі неполадки усувають за свій рахунок.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Втім, цього вистачило для того, щоб сталося загоряння і надалі його повний розрив. Подачу електрики на будинку по Космічної 130 А, 130 Б (обидва багатоповерхових будинки харчувалися від цього кабелю) було відновлено о 17:15 в той же день.

Нагадаємо, що медики стурбовані масовими отруєннями продуктів, які стихійно почалися в Запоріжжі. Страждають, як дорослі, так і діти. Найчастіше люди купують продукти на стихійних ринках або неправильно зберігають їжу вдома.

Як повідомляв Знай.иа унікальна дівчинка народилася в Іраку. Тільки через роки стало ясно, ким вона є насправді.

Знай.иа писав, що в селі Ластівка турківського району Львівської області 12-річну дитину вкусила отруйна змія у праву гомілку в області гомілково-ступеневого суглоба.