У Норвегії після зіткнення нафтового танкера з військовим фрегатом Helge Ingstad довелося закрити кілька нафтових і газових заводів. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що аварія призвела до закриття великого експортного терміналу з прийому північноморської нафти. Газовий завод Kollsnes, потужність якого становить 144,5 млн кубометрів на добу, також пришлоись тимчасово призупинити. Цей завод постачає продукти у Великобританії і країн Європи.

Припинено також видобуток сировини на платформі Troll A, а також на родовищах Oseberg і Grane.

Раніше повідомлялося, що в районі норвезької громади Ейгарден в Північному морі танкер Sola TS протаранив фрегат норвезьких ВМС Helge Ingstad. Морська аварія сталася в ніч з 7 на 8 листопада.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання Aftenposten. За інформацією місцевих рятувальників, повідомлення про зіткнення фрегата і танкера надійшло приблизно о 4.00 ранку.

"Згідно з останніми повідомленнями, які ми отримали, фрегат набрав велику кількість води і вона все прибуває", - заявив представник військового командування Норвегії Оле Якоб Хартвігсен.

Ситуацію на борту фрегата розцінюють як критичну, оскільки є ризик, що корабель потоне. Капітан корабля прийняв рішення про евакуацію 137 членів екіпажу, з яких сім отримали поранення в результаті зіткнення.

В даний момент всі зусилля екстрених служб спрямовані на порятунок військового судна. На борту танкера під час зіткнення знаходилися 25 членів екіпажу, вони не постраждали. Танкер перевозив 650 тисяч барелів нафти-сирцю. Ризику того, що нафта виллється в море, поки немає.

Нагадаємо, п'яний херсонець ледь не потопив гордість Путіна.

Як повідомляв Знай.ua, в Азовському морі з'явиться українська військова база: як це буде.

Також Знай.ua писав, загибель непотоплюваних: найвідоміші і несподівані корабельної аварії в історії.