З зростанням кількості людей на планеті Земля і їх активного освоєння територій запустився процес вирубки лісу, через що у світі не може залишитися великих лісів. Чим це загрожує людству?

"Ліс - це не просто скупчення дерев, це складна екосистема. Множинні види рослин, тварин, грибів, мікроорганізмом, які впливають на клімат планети, не кажучи вже про питну воду і чисте повітря", - повідомляється на каналі.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами вчених, тисячоліття тому вся планета Земля була покрита рослинами, чого не можна сказати про нинішній час. Люди використовують дерева у якості матеріалів для будівництва, паперу, ліків і їжі.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

"Завдяки властивостям фотосинтезу дерева поглинають вуглекислий газ і дають нам кисень, який нам життєвонеобхідний. Щорічно знищується мільйони гектарів лісових масивів, що призводить до звільнення вуглецю, який накопичується у грунті під деревами, тим самим викликаючи парниковий ефект", - сказано на каналі.

Крім того, з руйнуванням ліси знищуються багато видів тварин, тим самим руйнуються екосистеми. Це призводить до зникнення багатьох видів рослин.

"Для того, щоб поліпшити екологічну ситуацію і зупинити вирубку лісу потрібно раціонально використовувати папір. Можна озеленити територію поруч зі своїм житло. Найголовніше - це самому залишатися людиною і дбайливо ставитися до того, що дає нам природа", - повідомляється у відео.

Нагадаємо, в ООН б'ють тривогу, такого не було за всю історію людства.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені викрили брехню Путіна про вибухи під Северодвінськом.

Також Знай.uа писав про те, маленькі супермени врятували Дніпро від страшної катастрофи, таке не під силу навіть дорослим.