Представник Президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус повідомив, що команда президента України Володимира Зеленського працює над змінами до правил отримання субсидій. Про це політик написав допис на своїй сторінці в Facebook.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

За його словами, в очікуваннях надходження в український бюджет додаткових близько 2 млрд грн на рік через рішення Кабміну про спецпошлини на імпорт з РФ дизпалива і скрапленого газу.

"Ці кошти необхідно спрямувати на розширення програми субсидій для малозабезпечених верств населення. Станом на січень 2018 року 6,9 млн домогосподарств користувалися субсидіями. Однак у силу різних рішень/подій за станом на січень 2019 р. кількість субсидиантов було зменшено аж до 3,6 млн домогосподарств. Це вилилося в зниження платіжної дисципліни, збільшення боргів за житлово-комунальні послуги", - написав Герус.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"На мою думку, додатково мінімум 1-1,5 млн незабезпечених домогосподарств обгрунтовано мають право на субсидії, тому ми зараз розробляємо відповідні зміни в правила отримання субсидій", - повідомив Герус.

Нагадаємо, порівняли зарплату в містах-мільйонниках: де українці отримують приблизно стільки ж, скільки хочуть.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Зеленського заговорили про коаліцію з "Голосом": за Вакарчуком лишили останнє слово.

Також портал "Знай.uа" писав, що Сумська дала Зеленському пораду року, стосується кожного українця: "Треба насаджувати".