До вбивства колишнього ватажка "ДНР" Олександра Захарченка може бути причетна його власна охорона.

Цю інформацію повідомляє сепаратистський Telegram-каналу Baza, посилаючись на проведене незалежне розслідування.

Неодноразово бойовик Олександр Ходаковський заявляв, що охорону Захарченка не можна назвати професійною, так як вона складалася з близьких друзів і товаришів по чарці ватажка "ДНР".

За словами розслідувачів вбивства Захарченка, його приїзд в кафе "Сепар", 31 серпня 2018 року, виявився випадковістю. За кілька днів до вибуху заклад перевіряли на наявність вибухівки згідно з можливим приїздом в Донецьк російського співака Кобзона. Робила це та ж зміна, яка була з Захарченко.

Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Розслідувачі вважають, що організатори повинні були володіти схемою кафе, інформацією про сигналізації, камери зовнішнього і внутрішнього спостереження, охорону. Крім того, для встановлення вибухового пристрою в стелі їм би знадобилося близько 40 хвилин, а зробити це непомітно майже неможливо". йдеться в повідомленні

Після ліквідації Захарченка слідство не могло отримати один з серверів з записами камер відеоспостереження в кафе — він перебував у РГСО. Пізніше виявилося, що охорону ватажка "ДНР" опитали, але на поліграфі не перевіряли протягом п'яти місяців.

Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

Журналісти дізналися, що під час теракту був відключений блокіратор сигналів стільникового зв'язку, а один з охоронців ватажка "ДНР" вів себе дивно: на записи з камер видно, як він щось дістає з-за спини, а потім стискає це в руці.

Крім того, на записі з іншого ракурсу видно, як відразу після вибуху він відбігає від місця події, хоча його колеги, навпаки, тікають всередину. На якийсь час він пропадає з поля зору, потім повертається.

Нагадаємо, Саакашвілі розкрив Зеленському слабке місце Путіна: "Ласкаво просимо в клуб".

Як повідомляв "Знай.uа" витекло секретна фото Путіна, версія про двійника не допоможе: "Важко повірити, що це людина..."

"Знай.uа" писав, що Порошенко призначив нових членів ОРУ: одним махом узурпував владу.