Міжнародний день жертв насильницьких зникнень

Експерти Генасамблеї ООН вважають, що насильницькі зникнення стали стратегією насадження атмосфери терору. Спочатку такі випадки асоціювали з диктаторськими режимами, але зараз вони можуть бути при зовсім різних обставинах, в тому числі і при внутрішніх конфліктах, як засіб політичного тиску на опонентів. У цей день багато активіств закликають суспільство звернути більше уваги на цю проблему і зробити більше, щоб можна було з нею впоратися.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

День перемоги в Туреччині

Для Туреччини це велике державне свято, його відзначають на честь перемоги над грецькими окупантами, а також вшановують пам'ять загиблих у битві при Думлупінарі. Саме нею завершили війну за незалежність Туреччини.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У цій битві керував армією Туреччини Мустафа Кемаль, він потім став турецьким політиком і першим президентом Турецької Республіки. 26 серпня 1922 року Мустафа Кемаль наказав атакувати противника, а саме 30 серпня і почалася відома битва, яка зайняла 4 дні. Турецькі війська увійшли в місто Ізмір за греками і підпалили його, в результаті чого місто повністю знищили, а також загинула незліченна кількість мирних жителів. Досі турки і греки покладають відповідальність один за одного за це. В цей день по всій країні проходять концерти, військові паради та мілітаризовані церемонії. Все це проходить під яничарський марш, щоб люди не забували про те, що трапилося.

Фестиваль вина в Лімассолі

Це дуже велике свято вина, яке проводять з 1961 року, він триває приблизно 10 днів. Вже не так спекотно, тому час для подібного фестивалю ідеальний. Протягом всіх 10 днів приходять безліч гостей, які хочуть спробувати вино, а з 8 до 11 годин його можна спробувати безкоштовно.

Також всі можуть взяти участь при його приготуванні. Під час фестивалю всі вже звикли, що звичайні люди закочують штани і стають у чани з виноградом, а під веселі вигуки публіки і музику топчуть виноград.

Православні свята:

  • Преподобного Пимена Угрешського.
  • Арматійської ікони Божої Матері.
  • Пісний день.

День Мирона, Удовині помочі

У цей день відзначали пам'ять святого Мирона, який служив колись пресвітером в Ахаї. Обов'язково наші предки дивилися, якщо вранці роса і туман, то потім можна чекати гарної погоди. А ще починався сильний листопад, тому прагнули швидше закінчити всі роботи в полі. Свято також називалося Удовині помочі, тому що було прийнято сьогодні допомагати вдовам і знедоленим, а також жінкам, які залишилися одні і яким було важко самим виконувати всю роботу.

Народні прикмети на 30 серпня

Іменини в цей день

Олексій, Дмитро, Ілля, Мирон, Павло, Уляна, Філіп

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.