День блогу

Ідея відсвяткувати цей день з'явилася ще в 2005 році. Тоді активні користувачі LiveJournal побачили в цифрах 3108 слово blog. Тому і обрали саме цю дату свята. У День блогу потрібно познайомитися з товаришами з інших країн, ініціатори пропонують написати короткі рецензії про 5 блогах та опублікувати у своєму блоці, проставивши посилання на сторінки авторів. Краще вибрати те, що далі всього від звичайної сфери інтересів. Так ви відкриєте для себе щось нове. Але не потрібно плутати цей день і Міжнародний день блогера. Останній відзначають 14 червня

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

День авіації України

Це професійне свято для цивільних і військових авіаторів, а також працівників авіаційного транспорту і промисловості. В Україні його відзначають в останню суботу серпня. Встановили цей день у 1993 році за Указом Президента. Зробили це, щоб підтримати ініціативу авіаторів ВСУ, Національної гвардії, працівників авіаційного транспорту та промисловості, а також Прикордонних військ.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Повітряний рух України охоплює 5 районів польотної інформації загальною площею майже 730 тисяч квадратних кілометрів. В Україні створена об'єднана цивільно-військова система організації повітряного руху.

Новий рік за Хіджрою

В мусульманських країнах 1 Мухаррама дуже відрізняється від нашого 1 січня, це не світське свято. У мечетях читають проповідь, яку присвячують переїзду Пророка Мухамеда в Медину. Сам місяць Мухаррам – це перший місяць у мусульманському календарі. Але і тут є схожі повір'я: вважається, як проведеш перший місяць року, такими і будуть інші 12. Крім того, Мухаррам – один з чотирьох місяців, в яких Аллах найбільше заборонив конфлікти, війни і кровну помсту. Це місяць для богослужіння і покаяння.

Православні свята:

  • Мучеників Флора і Лавра.
  • Ікони Божої Матері Всецариця.

Флор і Лавр, Кінське свято

Святі Флор і Лавр — ранньохристиянські мученики, рідні брати. Але в цей день на Русі був день коней. Їх не можна було використовувати в роботі, а потрібно було більше піклуватися: мити, чистити, заплітати гриви, окропляти святою водою. Це повинно було захистити їх від хвороб. Ще для них готували ласощі у вигляді пирогів і молодого пива, а ще навіть випікали особливе печиво у вигляді копита. Під кінець польових робіт влаштовували святкові гуляння, виривали полин і дивилися: якщо корені товсті, то наступного року буде добрий урожай.

Народні прикмети на 31 серпня

Іменини в цей день

Георгій, Григорій, Денис, Євген, Омелян, Іван, Іларіон, Лев, Лука, Макар, Михайло, Уляна

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.