У православному церковному календарі це день пам'яті двох мучеників - рідних братів Флора і Лавра. Інші назви свята: «Флор і Лавр», «Фролов день», «Кінське свято», «Конярі». В цей день коней годували в повну сить, на них не працювали, навіть на перегонах не прийнято було сідлати коней.

В цей день наші предки дуже шанували коней, їх пестували. Не можна на них працювати, тому що вірять, що тоді коні захворіють і помруть через перенапруження. Коней потрібно помити в річці, вичесати гриви, хвости, можна навіть вплести яскраві стрічки. Крім того, їх треба погодувати сіном і вівсом, пустити побігати на волі. А після купання їх треба окропити святою водою. Раніше для цього навіть запрошували священика.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 31 серпня

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У цей день прийнято пекти фроли, спеціальне печиво, яке за формою нагадує кінське копито. Його можна їсти самим і годувати коней, подавати гостям разом з трав'яним чаєм і молоком.

Ще є звичай давати коням випити срібної води, у неї насправді просто кидають срібну монетку, щоб коні нечисті не боялися. Така монетка передається від батька до сина, а в усі інші дні лежить під яслами.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Крім того, на Фрола не влаштовують звичайні скачки, можна тільки без коней. Хоча це виглядає дуже смішно, але так дійсно робили: чоловіки робили вигляд, що сидять на коні скачуть по всьомуселі. А потім за традицією сідали за столи, їли і пили ячмінне пиво.

Хліб, випечений в цей день, теж прикрашають символами підкови. А для жінок раніше починалися засідки: час, коли всі йшли до вдови і разом займалися рукоділлям. Так раніше було прийнято.

А ще в Кінське свято робили амулети з підков для сімейного щастя. Треба взяти підкову, покласти її у воду, в якій перед цим розчиняють пару ложок солі і залишають настоятися пару годин. Потім її треба промити проточною водою, витерти й покласти на сонце. Коли підкова насититься сонячною енергією, її можна повісити над дверима ріжками догори. Воду треба обов'язково вилити за воротами будинку. Однак якщо сталася сварка, то потрібно повторити обряд.

Ще сьогодні якщо знайдете підкову, то будете щасливі цілий рік. А якщо засолите сьогодні огірки, то вони будуть хрусткими і смачними.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.