В Україні у чиновників з'явилася ідея виділити електромобілі з загального потоку транспорту за допомогою особливих зелених номерів. Крім того, в правилах дорожнього руху з'являться ще три нових знаки, які заборонятимуть зупинку біля зарядних станцій звичайним авто з ДВС.

Про це та про деякі інші нововведення розповів колишній начальник головного сервісного центру МВС, а нині міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю Олексію Рябчину для його каналу Green Drive.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Крім всіх нових правил, в Україні хочуть дозволити електрокарам пересуватися по смугах для громадського транспорту, проте, за словами Криклія, контролювати цей процес буде досить складно.

"Віддавати реалізацію подібних речей місцевій владі є не самим раціональним дією. Вся справа в тому, що де-то влади працюють ефективно, а десь — немає. Тому єдиним правильним рішенням є примусова державна політика і позиція", — розповідає Криклій.

З приводу окремих смуг, Владислав зазначає, що це дуже поширена практика в багатьох європейських країнах. Але водії там більш дисципліновані, ніж в Україні. Саме тому він згадує про "листи щастя"

Що стосується зелених номерів, новоспечений міністр теж висловлюється з великим ентузіазмом:

"Поліцейський тепер може візуально порівняти, де електротранспорт, а де ні. Існують ще й технічні можливості, коли автомобіль перевіряється за реєстром. Зайшов до комп'ютера і побачив, що це електротранспорт".

Нагадаємо, Tesla Model 3 вперше перетворили на автомобіль для поліції: фото.

Як повідомляв Знай.uа потужний електромобіль Aptera - прорив у світі технологій: 1600 км без підзарядки.

Знай.uа писав, євробляхи у минулому? Україну захоплюють електрокари, які перспективи у водіїв.