Уряд вдосконалив механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі, який введений в березні поточного року.

Відповідну постанову № 807 прийнято на урядовому засіданні 14 серпня 2019.

Зокрема, оновлене Положення про порядок призначення житлових субсидій визначає механізм використання коштів, передбачених Мінсоцполітики у державному бюджеті для виплати пільг та житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, умови призначення та порядок надання громадянам таких житлових субсидій.

Житлова субсидія є безповоротною адресною державної соціальної допомоги жителям домогосподарств, які проживають у житлових приміщеннях (будинках) і не можуть самостійно сплачувати за житлово-комунальні послуги, оплачувати витрати на управління багатоквартирним будинком. Суми призначеної, але не виплаченої в зв'язку зі смертю одержувача житлової субсидії виплачуються одному із членів домогосподарства, з урахуванням яких призначалася субсидія. Отримання житлових субсидій не пов'язане і не тягне за собою зміни форми власності житла.

Прийнято рішення передати функцію виплати житлових субсидій одержувачам з центрального рівня на місцевий. Таким чином, одержувачі субсидії самостійно вибирати, куди їм будуть перераховуватися кошти державної допомоги. Такий же принцип виплати передбачається застосувати і до порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, електронна пенсія: українцям показали детальну схему отримання грошей, всього кілька кроків.

Як повідомляв портал "Знай.ua" електромобілі в Україні повільно витісняють евробляхи, до чого готуватися.

Так само "Знай.ua" писав, що покупців очікують кардинальні зміни в супермаркетах, що потрібно знати