Православною церквою в цей день вшановуються апостол від 70-ти Тадей і мучениця Васса Алонська. Обидва вони походили з сирійського міста Едесси. Інші назви свята: «Фаддеєв день», «Тадей», «Льняница», «Василина».

Раніше наші предки в цей день починали прибирати льон, його використовували як ліки і в практичних цілях. Тканину з цієї рослини використовували для рушників і постільної білизни, а ще для одягу, розшивали вишивкою.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 3 вересня

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Ще сьогодні потрібно зібрати яблука, але дуже акуратно, щоб не зашкодити дереву. Потім урожай просушують від роси – витирати не можна, тільки покласти під навіс. Якщо витерти, то порушиться наліт, який дуже важливий, щоб яблука довше зберігалися. В льох покладіть тільки здорові плоди, а якщо трохи зіпсовані, то краще використовувати їх в першу чергу.

Раніше було прийнято в цей день сіяти щавель. Якщо зробити це до жовтня, то урожай ще буде. Можна квасити і солити білокачанну капусту, вона відмінно підійде для таких цілей. Вважається, що якщо зробити це саме на Василини і Тадея, то капуста буде довго зберігатися і буде дуже хрусткою.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Якщо потрібно вилікувати садна, синці, гематоми або порізи, то цей день відмінно підходить для цього. Бажано, щоб той, хто буде лікувати, був одягнений у лляні речі.Засушіть стебла льону та дайте їх з собою людині, яка збирається у довгу дорогу. За повір'ям кароокі люд можуть випадково наврочити світлоокий. Світлооким доведеться бити себе лляним стеблом, щоб вигнати з тіла пристріт. Так вірили наші предки.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.