У цей день православна церква вшановує мучеників Агафоника. Інші назви свята: «Агафон», «Агафонов день», «Огуменник», «Потіхи лісовика». За повір'ям селян, ніч на Агафона відрізняється витівками лісовиків: «На Агафона лісовик з лісу в поле виходить, бігає по селах і селах, розкидає снопи по гумнам».

При правлінні Максиміана і під час гонінь на християн схопили і Агафоника в Нікомидії. З рідного міста його і кілька християн направили у Фракію, яка тоді була римською провінцією, для суду. Багатьом шлях дався нелегко і деяких вирішили стратити на місці, але Агафоник витримав весь шлях і його засудили до смертної кари. Її він прийняв з молитвою.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Чого не можна робити 4 вересня

Не ходіть сьогодні в ліс, нечисть заведе вас в гущавину. І стежте за дитиною, якщо вже пішли, її можуть вкрасти. А молодим дівчатам краще не виходити на вулицю, Лісовик може забрати їх собі в дружини. Є також думка, що краще дівчатам не їсти до заходу, щоб зберегти красу і молодість. Не варто дарувати сьогодні подарунки і приймати їх теж не можна, а то накличете на себе біду.

Народні прикмети на 4 вересня

Приказки і прикмети

  • За прикметою, сонячний день 4 вересня обіцяє теплу осінь.
  • Велика кількість грибів в Агафонів день – погана прикмета для рибалок: улову не буде.
  • Павутинка 4 вересня літає, – значить, осінь порадує теплом, так і сніг нескоро випаде. Якщо ж павутинка низько літає, – прикмета, що зима тепла буде, якщо високо, – люта.
  • Тривалі погожі дні обіцяє туман, що швидко розсіюється в променях сонця.
  • Ухає близько хати філін 4 вересня, – прикмета, що неподалік ходить Лісовик.
  • Добро, зроблене сьогодні, повернеться в трикратному розмірі.
  • Народжені в Агафонів день – володарі доброї і вразливої душі. Вони досить образливі

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.