Стало відомо, що клієнтам "ПриватБанку" заблокують переказ коштів на інші карти, поки вони не підтвердять своє проживання на території України. Дане повідомлення приходить у додаток "Приват 24".

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У ньому говориться, що клієнти, які прописані в Криму чи на Донбасі, мають підтвердити у банку місце проживання на підконтрольній території країни.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На підтвердження дається 30 днів. Після чого послуга переказу між картами буде відключена.

Слід зазначити, що такі повідомлення приходять навіть тим, хто має багаторічну прописку у Києві.

Підтвердити своє проживання в Україні пропонується шляхом особистого звернення у відділення банку. Туди пропонується нести будь-які документи, які засвідчують реєстрацію (довідка переселенця, витяг з держреєстру про місце проживання, довідка з жеку, договір про купівлю житла і т. д.).

У прес-службі "Приватбанку" розповіли, що практика таких підтверджень існує давно і регулюється нормами НБУ. Чому тільки зараз почали відверно розсилати "листи щастя" - не уточнили.

"Мабуть в банку немає даних про прописку", - пояснив керівник прес-служби "Привату" Олег Серга.

Також він порадив тим, хто зараз не в Україні, направити фотокопію документа із зазначенням реєстрації в службу "Приват 24".

Нагадаємо, що в Приватбанку відреагували на непорозуміння з активісткою.

Як повідомляв портал Знай.ua, з 1 жовтня в Україні зникнуть гривні.

Також портал Знай.ua писав, що ПриватБанк терміново попередив українців.