В додаток "Приват 24" клієнтам "ПриватБанку" почали надходити повідомлення про блокування переказів коштів з картки на картку.

У повідомленні вказано, що клієнти, які прописані в Криму або на Донбасі, включаючи всю територію Донецької та Луганської областей, а не "ЛДНР" не зможуть здійснити переказ на іншу картку поки не підтвердять своє проживання на території України.

Повідомлення ПриватБанку

Тому, щоб і далі користуватися послугами банку їм необхідно пройти процедуру підтвердження місця проживання на підконтрольній території. Для цього надається термін тривалістю 30 днів. У разі не виконання умови послуга переказу між картами буде відключена.

Що цікаво, такі повідомлення приходять навіть тим, хто має багаторічну прописку в Києві.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Підтвердити своє проживання в Україні пропонується шляхом фізичного звернення до відділення банку. В банк треба подати будь-які документи, які засвідчують реєстрацію, нехай і тимчасову, на підконтрольній території. Це може бути довідка переселенця, витяг з держреєстру про місце проживання, довідка з ЖЕКу, договір про покупку житла і так далі.

ПриватБанк блокує перекази

Пояснення щодо ситуації дали в прес-службі "Приватбанку": практика таких підтверджень існує давно і регулюється нормами НБУ.

Керівник прес-служби "Привату" Олег Серг припустив, що ймовірно “в банку немає даних про прописку” і дав пораду клієнтам банку, котрі зараз знаходяться не на території України. Він порадив їм направити фотокопію документа із зазначенням реєстрації в службу "Приват 24".

Практика особливих перевірок переселенців на всіх рівнях давно викликає нарікання правозахисників. А в січні Верховний суд визнав незаконними перевірки переселенців, які отримують соцвиплати.

Нагадаємо, раніше ПриватБанк виступив з терміновою заявою, деталі

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пенсійний Фонд України відзвітував про готівкові виплати пенсіонерам

Також "Знай.ua" писав, що з 1 жовтня в Україні зникнуть гривні: що робити, в НБУ надали інструкцію