Державна установа "ПриватБанк" прокоментувала ситуацію з українською правозахисницею та жінкою-трансгендером Анастасією-Євою Домані. Представники банку заявили, що не утримували жінку у київському відділенні банку.

Про це сказала представниця прес-служби ПриватБанку Інна Музичук, передає hromadske.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ми прослухали усі аудіозаписи, які нам надала клієнтка, та подивилися відео з камер спостереження. З боку банку порушень не виявлено", — сказали в прес-службі.

За словами Музичук, клієнтка звернулася з зауваженням про неінформування зачинених кас і це питання взяли до уваги. Також представниця ПриватБанку додала, що жінка залишалася у відділенні за власним бажанням і її ніхто не силував.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

ПриватБанк
ПриватБанк

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Також у пресслужбі підтвердили, що Анастасію-Єву дійсно просили видалити фотографії працівників банку, які вона зробила. Інна Музичук не підтвердила й не спростувала розмову з менеджеркою, яка, за словами Анастасії-Єви, зверталася до неї у чоловічому роді й ображала за гендерною ознакою.

"Ми ще раз будемо говорити зі співробітником про цю ситуацію. Наш банк толерантний і щороку під час ЛГБТ-прайду вивішує кольорові прапори. Враховуючи цей випадок, ми доробимо правила поведінки та спілкування у таких випадках, проінформуємо співробітників", — запевнили в банку.

Зазначимо, що жінка-трансгендер Домані заявила, що її утримували у відділенні ПриватБанку. За словами Домані, менеджерка банку зверталася до неї у чоловічому роді та порадила "звернутися до лікаря". Після допису у Facebook, який зробила правозахисниця, охоронець банку закрив двері й просив видалити фото.

Треба допомога! У приватбанку мене затримали тільки-но (охорона). Спочатку був місгендерінг, зверталися в чоловічому...

Geplaatst door Anastasia Eva Domani op Maandag 2 september 2019

Нагадаємо, ПриватБанк терміново звернувся до українців: "Ми розуміємо, що неприємно".

Як повідомляв Знай.ua, ПриватБанк потрапив в ганебний скандал, українці прощаються з грошима.

Також Знай.ua писав, що ПриватБанк "злив" інформацію з карток українців: куди найбільше витрачають гроші.