Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства повідомляє про збільшення грошових переказів, які надсилають українські заробітчани додому.

Обсяг грошових переказів трудових мігрантів за перші 7 місяців 2019 року зріс на 13,2% на відміну від аналогічного періоду 2018 року і склав 106,3 мільярда гривень. В доларовому еквіваленті це становить понад 4,2 мільярда дол.

Таке значне зростання обсягів переказів, здійснених українцями із-за кордону відчутно стимулює розвиток внутрішньої торгівлі в Україні.

Українські заробітчани за кордоном

Щодо інвестування коштів, зароблених у Польщі, Чехії, Німеччині та інших країнах, де знаходиться значна кількість наших заробітчан, українці найчастіше вкладають зароблені за кордоном гроші в нерухомість на батьківщині.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Раніше повідомлялося, що кількість трудових мігрантів, які в 2018 році працювали за межами України, становила 7-9 мільйонів чоловік. А кількість тих, хто на постійній основі знаходиться за межами країни, не перевищує 3,2 мільйона.

Нагадаємо, раніше українці влаштували провокації під час урочистих заходів з нагоди 80-ї річниці Другої світової війни у Польщі

Як повідомляв портал "Знай.ua", угорський дипломат зробив недопустиму заяву щодо російської агресії в Україні

Також "Знай.ua" писав, що заробітчанин в Данії живе без грошей і засинає під промені сонця: українець здивував враженнями