Законопроект про перевірку, під яку потраплять мільйони сімей, зареєстрував голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, член «Слуги народу» Данило Гетманцев.

В Україні готують тотальну перевірку всіх, хто отримує будь-яку допомогу від держави: починаючи від пенсій і закінчуючи стипендіями. Всі ті, хто порушив правила, повинні будуть повернути гроші в бюджет.

Чиновникам доручать за допомогою автоматичної бази перевірити всіх, хто отримує допомогу від держави і якщо вдасться знайти порушення, ті гроші, які українці отримали незаконно, змусять повернути в бюджет;

Готується законопроект про перевірку пенсій, стипендій, субсидій

В єдину базу, яка буде регулярно поновлюватися, потрапить інформація про кожного, хто отримує гроші від держави. Чиновники зможуть отримати інформацію навіть про залишок коштів на банківському рахунку пільговика.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Під перевірку потраплять мільйони пенсіонерів, субсидіантів, студентів, матерів-одиначок та ін.

Готується законопроект про перевірку пенсій, стипендій, субсидій

Матеріальне становище українця потрапить під вивчення, якщо він отримуєт пенсію, пільгу, субсидію, стипендію; отримує грошову виплату з державного чи місцевого бюджету, Пенсійного фонду або Фонду соціального страхування.

У спеціальному реєстрі буде зберігатися анкета на кожного, зібрана інформація в якій захищатиметься законом.

Подібний законопроект розробляв і минулий склад Кабміну, але на те, щоб його прийняти, політичної волі не вистачило.

Нагадаємо, раніше українці влаштували провокації під час урочистих заходів з нагоди 80-ї річниці Другої світової війни

Як повідомляв портал "Знай.ua", угорський дипломат зробив недопустиму заяву щодо російської агресії в Україні

Також "Знай.ua" писав, що нардеп зі "Слуги народу" позичив половину річної зарплати: видала декларація