Стало відомо, що під час операції з вивезення фігуранта справи про катастрофу МН17, бойовика Володимира Цемаха з тимчасово окупованого Донецька, крім спецслужб, брали участь бійці 74-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ, один з яких загинув, іншого - втратив свою ногу. Про це повідомляють "Донбас.Реалії".

Так, за словами одного з учасника даної операції, який говорив на умовах анонімності, при вивезенні Цемаха 27 червня був смертельно поранений сержант 74 ОРБ Олександр Колодяжний.

"З нашого боку, підготовка до операції зайняла буквально добу. Інші служби, звичайно, готувалися до неї довше, але деталі ми, як завжди, навмисне не розпитували", - зазначив він.

До того ж він підкреслив, що Цемаха необхідно доставити живим.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"нашим завданням було, власне, перевезення Цемаха через лінію розмежування. Складність тут, зокрема, полягала в тому, що на певній ділянці під Донецьком ворог стояв досить купчасто: його вогневі позиції могли знаходитися буквально в 100 метрах один від одного", - розповів розвідник.

За його словами, ділянка, на якому рухалися розвідники, з тієї сторони контролювала так звана сота бригада гвардії терористів.

"Щоб вивезти Цемаха, сержанту Олександру Колодяжному і ще одному нашому бійцю фактично довелося йти по мінному полю. Хлопці спускалися через пагорб, Саша з'їжджав на стегні і "зірвав" ПМН. Другий боєць підбіг, щоб надати йому допомогу, і сам теж підірвався. Міна спрацювала одночасно у Сашковій голови і ноги другого бійця. Нарешті, Сашу вивозили свідомості, а другий боєць втратив ногу", - додав розвідник.

Колодяжний помер 11 липня у військовому госпіталі в Києві, навіть не приходячи в свідомість.

Нагадаємо, що на Львівщині зловили втікачів з колонії.

Як повідомляв портал Знай.ua, затримання Цемаха коштувало Україні Героя АТО.

Також портал Знай.ua писав, що на Донбасі гримлять десятки обстрілу.