Українцям треба готуватися до найгіршого. Подорожі потягами вітчизняної "Укрзалізниці" стануть для багатьох розкішшю. У компанії анонсували подорожчання проїзду, якщо ціну на квитки зрівняють з собівартістю поїздки.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив екс-заступник Міністра інфраструктури України, експерт з питань транспорту Олександр Кава.

Укрзалізниця
Укрзалізниця

"Да, дійсно нині тарифи набагато нижчі, ніж собівартість. Якщо говорити про далеких пасажирських перевезеннях, то тариф покриває лише третину витрат. Якщо говорити про приміських перевезеннях, то там ситуація просто критична вже – тариф покриває лише 10% витрат. Тому об'єктивно, що при нинішніх тарифах і при відсутності державної підтримки залізниця не може самостійно не те що розвивати, навіть підтримувати в нинішньому стані пасажирські перевезення", - розповів А. Кава.

За словмаи експерта, парк пасажирських вагонів з року в рік скорочується і якщо тренд не змінити, то вражаючі кадри з Індії і Пакистану з пасажирами на дахах можуть стати реальністю і в Україні. Вже зараз можна досить часто спостерігати пасажирів, які їздять у години пік на кабінах міських електропоїздів зі станції "Троєщина-2" у напрямку станції "Петрівка".

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Укрзалізниця
Укрзалізниця

"У нас же виходить, що уряд встановлює тарифи набагато нижче собівартості, але при цьому абсолютно не вирішує проблему покриття збитків від перевезення пасажирів. Це призводить до того, що залізниця працює, по суті, на самознищення", - підкреслює експерт.

Експерт зазначив, що ціни значно зростуть у разі прирівнювання їх до собівартості. Відтак, вартість буде підвищена в середньому в три рази порівняно з нинішнім рівнем.

Нагадаємо, дикі комахи зухвало напали на пасажира "Укрзалізниці", оце пекельна поїздка: "Влаштували бенкет".

Як повідомляв портал "Знай.uа", "золотий хлопчик" Укрзалізниці Кравцов нарвався на гнів українців.

Також "Знай.uа" писав, пекельний сервіс Укрзалізниці довів дніпрянку до напівсмерті, рахунок йшов на секунди.