Державна міграційна служба офіційно підтвердила інформацію про те, що відтепер банківськими установами будуть обслуговуватися українці, які надають закордонний паспорт. Це тепер дозволено Національним банком України.

Щодо інших документів, то крім внутрішнього паспорта, як і раніше, вони прийматись не будуть. При цьому українці з ID-картами все ще скаржаться на обслуговування в банках, - повідомляє інтернет видання Сьогодні.

"Відтепер банківські установи можуть обслуговувати фізичних осіб-резидентів як на підставі паспорта громадянина України (в формі ID-карти або книжки), так і на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон – про це йдеться в листі Національного банку України від 4 вересня 2019 року № Р/25-0006/45577", – повідомляє Державна міграційна служба. Державна міграційна служба

НБУ змінив правила обслуговування

У службі додали, що прізвище по батькові, яке не вказується в закордонному паспорті, може встановлюватися банками на підставі інших офіційних документів, зокрема – про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ІПН).

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Наразі закордонний паспорт – це єдиний компроміс щодо документів, на який погодився піти Національний банк. Решта документів, також визнані в Україні посвідченням особи, банкам заборонено приймати для ідентифікації:

  • водійське посвідчення;
  • посвідчення особи моряка;
  • посвідчення особи з інвалідністю;
  • документ учасника Другої світової війни;
  • службове посвідчення, видане роботодавцем.

Варто зауважити, що отримати паспорт в Україні стало дорожче – ціни піднялися і на закордонний паспорт на внутрішні ID-карти.

Нагадаємо, раніше розповіли куди їздять українці та які зарплати отримують за кордоном

Як повідомляв портал "Знай.ua", зняли десятки тисяч гривень за одну ніч, українців залишили без грошей за мить

Також "Знай.ua" писав, що Україна поставила на місце угорського дипломата, який зробив недопустиму заяву