Заступник голови правління Пенсійного фонду Ірина Ковпашко нагадала, за якими критеріями розраховується пенсія в Україні.

Так, розмір пенсії за віком залежить від двох показників: страховий стаж і розмір заробітної плати.

Для розрахунку пенсії зараховуються періоди з 2000 року за даними системи персоніфікованого обліку та до 2000 року за довідками підприємств або архівних установ.

При цьому підприємство не може відмовити у видачі довідок, оскільки це їх прямий обов'язок.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Якщо в довідці вказана заробітна плата зменшує суму пенсійної виплати людині – ми її не враховуємо, а беремо за основу дані персоніфікованого обліку", – пояснила Ковпашко.

Нагадаємо, що в Україні готують тотальну перевірку усіх, хто отримує будь-яку допомога від держави. Порушники повинні будуть повернути гроші.

Як повідомляв портал Знай.иа, за кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1% розміру пенсії.

Також портал Знай.иа писав, що Володимир Зеленський залишить українців без пенсій, стипендій і субсидій.