Співробітники Посольства України в США повідомили, що у Вашингтоні відбулася церемонія офіційної передачі картини, викрадененої в часи Другої світової війни. Участь в заході взяли представники України та США.

Предмет мистецтва, викрадений нацистами, нарешті повертається в Україну. Картину художника Михайла Паніна "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною" вивезли нацисти під час війни з Дніпропетровського художнього музею. Відповідний допис був опублікований на сторінці Посольства України в США у Facebook.

Допис Посольства України в США

“Україна повертає зі США картину, яка була викрадена нацистами у часи Другої світової війни. Посольство України в США разом зі Службою зовнішньої розвідки України у співпраці з ФБР, Державним департаментом США та Прокуратурою Округу Колумбія завершили кількарічні заходи і процедури, завдяки яким стало реальним повернення до України картини художника Михайла Паніна "Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною", яка у часи Другої світової війни була втрачена з Дніпропетровського художнього музею та згодом опинилась в США.”, – вказано у дописі посольства. Допис Посольства України в США

Картина Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Прес-служба посольства України в США повідомляє, що в американському посольстві цю подію назвали "першим результативним випадком співпраці на офіційному державному рівні України і США в поверненні пам'яток культурної спадщини, незаконно вивезених за кордон".

Картина Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною

Довгий час, а саме 30 років, картина перебувала в будинку американців Девіда і Габріели Трейсі в штаті Коннектикут. Правда вони добре поставилися до акту співпраці між країнами і тепер картина повертається на батьківщину.

За часів Другої світової війни з України нацистами було вивезено безліч пам'яток культурної спадщини і більшість з них знаходяться там і зараз.

Нагадаємо, раніше армія США залишилася без ядерної зброї, що сталося

Як повідомляв портал "Знай.ua", український фільм переміг на кінофестивалі у Венеції

Також "Знай.ua" писав, що звільнений моряк Андрій Ейдер шокував розповіддю про перебування в полоні