Український фільм "Атлантида" здобув перемогу за результатами голосування журі 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю. Його режисером став Валентин Васянович.

Повідомлення про переможців кінофестивалю розміщено на офіційному сайті заходу.

"Атлантида" – це фільм про майбутню перемогу у війні з Росією. Фільм про судоми, перед остаточною руйнацією міфу індустріального Донбасу: на рівні промислового ландшафту, і насамперед – у людському вимірі", - йдеться в описі до картини.

"Атлантида" – фільм-антиутопія, в ньому розповідається про перемогу України у війні з Росією. Дія картини відбувається на Донбасі у 2025 році. На екрані демонструють наслідки військових дій, які зробили територію непридатною для життя.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Васянович працював над фільмом як автор сценарію, режисер, оператор і продюсер. В "Атлантиді" знімалися волонтери та військові, які брали участь у бойових діях на сході України.

Зазначимо, що "Горизонти" друга за значущістю програма Венеційського кінофестивалю. До неї відбирають фільми, які представляють нові тенденції у розвитку світового кінематографа. За перемогу в цій програмі змагались 19 повнометражних фільмів.

Нагадаємо, у Путіна поставили ультиматум Україні: скасувати "блокаду" і платити пенсії в ОРДЛО.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський зробив неймовірний подарунок звільненим морякам, українці зворушені: носив місяцями.

Також Знай.ua писав, повернення політв'язнів до України: у Зеленського показали ексклюзивні фото з літака.