У МЗС РФ зовсім втратили розум. Влада Кремля переконана, що для "вирішення комплексних проблем, що накопичилися на Південному Сході України", українська влада повинна здійснити ряд кроків.

Таке бачення оприлюднили в Департаменті інформації і друку МЗС РФ у зв'язку з взаємним звільненням осіб, утримуваних на території Росії і України.

"Для успішного вирішення комплексних проблем, що накопичилися, на Південному Сході України місцевим жителям потрібно, перш за все, відчути зміну ставлення до себе з боку Києва, яке б, в першу чергу, виражалося в припиненні обстрілів, скасуванні торгово-економічної і транспортної блокади, відновленні соціальних виплат і пенсій", - йдеться у заяві.

Донбас
Донбас

Очевидно, що звичка звинувачувати Росію у всіх бідах України повинна залишитися в минулому.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У МЗС РФ заявили, що розглядають обмін утримуваними особами між Україною і РФ як позитивний сигнал, "за яким повинні послідувати інші важливі кроки з виведення з глухого кута нинішньої ситуації в російсько-українських відносинах і реалізації Мінських угод".

"Це стало можливим завдяки виконанню домовленостей, досягнутих особисто президентами Росії і України. На відміну від своїх попередників, нова адміністрація Володимира Зеленського продемонструвала здоровий підхід і готовність до компромісів", - додають у російському відомстві.

Донбас
Донбас

Також у РФ висловили сподівання, що цей крок створить позитивний фон для предметної роботи в рамках Мінської контактної групи і "Нормандського формату".

Крім того у Кремлі озвучили ідею якнайшвидшого завершення кровопролитного конфлікту і нормалізації добросусідських відносин з Росією.

Нагадаємо, потужне фото з передової змусило українців розплакатися: "Нескорений Донбас".

Також Знай.uа писав, що звільнення Цемаха наробило багато галасу в США сенатор видав Зеленському все, що думає.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що головного підозрюваного у справі MH17 Цемаха відпустили з-під варти: Романенко вщент розкритикував рішення суду.