Американський сенатор Крістофер Мерфі прокоментував звільнення з-під варти фігуранта у справі збитого MH17 колишнього начальника протиповітряної оборони "Слов’янської бригади" самопроголошеної "ДНР" Володимира Цемаха. Мерфі сподівається, що напруження між Україною та Росією після цього спаде.

Про це він заявив на брифінгу в четвер, 5 вересня, біля будівлі Офісу президента України.

"Як правило, ми не коментуємо рішення судів, але ми сподіваємося, що після консультацій президента Зеленського з Володимиром Путіним буде зменшено напруження у відносинах, і сподіваємося, що в майбутньому ще більшу кількість українських заручників і полонених, яких тримають у Росії, буде звільнено", - сказав Мерфі.

Мерфі вважає, що взаємне звільнення утримуваних осіб буде важливим сигналом, що відносини між Україною та Росією "можуть бути різними".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ще залишатимуться серйозні питання "життя і смерті", але звільнення заручників буде важливим серйозним кроком", - зазначив він.

Зазначимо, що у середу, 4 вересня 40 депутатів Європейського парламенту звернулися з відкритим листом до президента України Володимира Зеленського. Вони просять не допустити видачі Російської Федерації важливого свідка у справі про катастрофу малайзійського Boeing Володимира Цемаха.

Нагадаємо, "Удар штанги" у справі МН17: Романенко пояснив, що спільного між звільненням Цемаха і обміном полоненими.

Як повідомляв портал Знай.ua, "30 срібників = 1 Цемаха": в мережі обурені рішенням Зеленського звільнити підозрюваного у справі МН17.

Також Знай.ua писав, екс-бойовик "ДНР" Цемах приголомшив зізнанням про катастрофу MH17.