Стало відомо, що США повернули Україні картину художника Михайла Паніна "Таємний виїзд Івана Грозного перед опрічниною", яка під час Другої світової війни була викрадена нацистами з Дніпропетровського художнього музею, а після загадковим чином опинилася в Америці.

Про це йдеться на офіційній Facebook-сторінці Посольства України в США.

"Це перший результативний випадок співпраці на офіційному державному рівні України і США в поверненні пам'яток культурної спадщини, незаконно вивезених за кордон", - вказується в повідомленні.

За словами посла України в США Валерія Чалого, "повернення картини в Україну – це результат багаторічної спільної роботи і красномовний жест не тільки стратегічного партнерства між Україною та США, але й дружби між нашими народами".

Україна повертає зі США картину, яка була викрадена нацистами у часи Другої світової війни Посольство України в США...

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще
Geplaatst door Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США op Maandag 9 september 2019

Нагадаємо, що США можуть не виділити Україні 250 млн доларів фінансової допомоги на безпеку через завершення фінансового року.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Британії зробили жорстку заяву про Другу світову.

Також портал Знай.uа писав, що спадкоємиця короля Бельгії зізналася в коханні Україні.