Іоанн Предтеча - день пам'яті мученицької смерті Іоанна Хрестителя, якого за наказом тетрарха Галілеї Ірода відрубали голову.

Прикмети і забобони 11 вересня

Усікновення глави Іоанна - це день пам'яті, тому й традиції цього дня пов'язані не з радісними заходами, а швидше поминальними. У свято Іоанна Предтечі також слід дотримуватися суворих приписів.

Таким чином, є важливі прикмети, які потрібно знати.

Для тих, хто постує в цей день, уготовано помилування від гріхів, оскільки день дуже сильний з точки зору енергетики. До того ж, люди вірять, що хто постує в цей день людини здійсниться будь-яке бажання, яке буде їм загадано.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ті, хто на Усікновення ножем користується, сам залишиться без голови. Так говорить традиція цього дня. Також в цей день ні в якому разі не можна користуватися ножем, і будь-якими колючо-ріжучими предметами. Особливо неприпустимо різати капусту, оскільки вона асоціюється з головою.

Хто танцює і співає в цей день - на свою душу смертний гріх бере. Ця прикмета пов'язана з тим, що з-за танцю Соломії, падчерки Ірода, загинув Іоанн Хреститель. Тому, 11 вересня не допустимо ні співати, ні танцювати. Вважається, що той, хто в цей день танцює, той бере на себе той гріх, який коли-то взяла на себе Соломія.

Якщо ув'язалася за вами біла собака – у вашому домі буде достаток і благополуччя. Ця прикмета вірна вже не одне століття. Білі собаки – це велика рідкість. Якщо так сталося, що біла собака ув'язалася саме за вами і проводила вас до самого будинку, то вона принесла у ваш будинок успіх. Не здумайте таку собаку проганяти. Прийміть її, нехай живе разом з вами. Вона принесе вам щастя. Хоча предки наші стверджували, що частіше за все, така собака зникає після того, як супроводжувала людину додому.

Також вважається, що сам Іоанн Хреститель, таким чином, благословляє праведного людини на благополучне життя. Але таке диво відбувається дуже рідко. Найчастіше за людиною може ув'язатися звичайна собака. Саме з цієї причини її не можна проганяти, якщо вона довела вас до будинку. Від того, що ви будете годувати тварину, ви не збіднієте, а ось вона принесе у ваш дім благополуччя.

Нагадаємо, що photoshop іноді робить справжні чудеса.

Як повідомляв портал Знай.ua, деякі знаки Зодіаку бачать долю краще пророків.

Також портал Знай.ua писав, що складений гороскоп на 9-15 вересня для всіх знаків Зодіаку.