Верховна Рада України прийняла законопроєкт, який звільняє українських позичальників від сплати комісій, штрафів та інших платежів при достроковому розірванні кредитного договору, йдеться на сайті “Хвиля”

Як відзначається, законопроєкт про захист прав споживачів фінансових послуг прийнятий 11 вересня в першому читанні. За нього проголосували 309 депутатів.

Ось, що варто знати про новий законопроєкт:

1. Згідно з документом, позичальники українських банків та інших фінустанов не повинні платити ніяких комісій, штрафів та інших платежів за дострокове розірвання кредитного договору.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

2. Керівники фінансових установ відчують персональну відповідальність.

За надання неповної інформації про умови позики навіть потенційному клієнту або ненадання інформації зовсім передбачений штраф в розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів (до 1700 грн).

Якщо протягом року ситуація повториться, то штраф для фінустанови становитиме від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів (до 3400 грн).

3. Документ також зобов'язує банки вказувати в паспорті кредиту повну вартість позики з урахуванням всіх додаткових платежів, навіть якщо супутні послуги надають сторонні організації.

4. Законопроєкт посилить вимоги до реклами фінансових послуг. Наприклад, зобов'язує вказувати на оголошеннях умови фінансової послуги шрифтом, який не більше ніж удвічі менше розміру назви самої послуги.

На підпис президентові України Володимиру Зеленському документ надійде після прискореної доопрацювання. Через 3 місяці після його офіційної публікації нові норми наберуть чинності.

Нагадаємо, Верховна Рада закриває двері для усіх журналістів, гряде скандал.

Раніше Знай.ua повідомляв, у Зеленського серйозні проблеми з Нацгвардією.

Також Знай.ua писав, Меркель анонсувала зустріч "нормандської четвірки".