У суботу, 7 вересня, між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами. З російського СІЗО "Лефортово" приблизно о 8:40 виїхали два автобуси, в яких імовірно перебували наші кремлівські бранці. Серед звільнених бранців був і режисер Олег Сенцов.

Після повернення до України він спалив форму в'язня, передає Радіо Свобода.

"Це роба ув’язненого, найбільш ненависна річ на землі. Зараз я її спалю" — сказав Сенцов.

Український режисер спочатку облив тюремний одяг бензином, а потім підпалив. Спалення роби супроводжувалося словами "гори у пеклі".

У ході обміну були звільнені Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Едем Бекіров, Євген Панов, Павло Гриб, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Роман Сущенко, Артур Панов, Олексій Сизонович, а також захоплені в листопаді 2018 року українські моряки.

Варто додати, що 14 травня 2018 року український режисер Олег Сенцов був засуджений у Росії на 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі, оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх 64 українських політв'язнів. Голодування тривало 145 днів. Повідомлялося, що за цей час Сенцов втратив 15 кілограмів, а його пульс знизився до 40 ударів на хвилину. Режисер заявляв, що припинив голосування під загрозою примусового годування.

Нагадаємо, моряк Ейдер згадав до дрібниць пекло путінського полону: "Летіли снаряди, один удар - і...".

Як повідомляв Знай.uа на кордоні з окупованим Кримом ФСБ затримала українців: "скрутили" на місці, що відбувається.

Знай.uа писав, прокуратура України готує Сенцову нове тортури: спитають за все.