Не так давно світ здивувала новина про те, що в Швеції бракує сміття і влада країни готові ввозити його для утилізації з інших країн.

Звалищ в країні майже не залишилося, завдяки тому, що скрізь була сортування сміття. Відходи ставали або паливом, або використовувалися заново. Влада постійно контролювали це питання, поки не досягли високого рівня свідомості населення.

Більшість жителів держави знають, що з викинутого пластику можна зробити новий ще сім разів. І аж після цього він піде на електростанцію для спалення. Так перероблений сім разів пластик все одно принесе користь у вигляді електрики.

Кожна сім'я має по 6 або 7 відер для різного сміття - пластику, паперу, скла, картону, металу та іншого. Навіть маленька дитина в Стокгольмі не дозволить собі викинути обгортку від цукерки не в той контейнер. В дитячих садах і школах вчать правильно сортувати сміття, а за неправильну сортування у країні штрафують.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Для транспортування сміття є спеціальний підземного повітровід, який запустили в 1961 році. Основна частина такого сміттєпроводу розташовується під землею, а жителі бачать лише верхівку.

Брак сміття у Швеції - поки єдина проблема в країні, пов'язана з відходами. Лише 7% усього сміття, що відправляється на звалище, а все інше або спалюється, або переробляється.

Нагадаємо, раніше Курс долара на 13 вересня захочеться відсвяткувати

Як повідомляв портал "Знай.uа" Головне за ніч: зустріч Зеленського з Путіним, подвійна пенсія в Україні та обшуки у соратників Порошенко

Також Знай.uа" писав, що П'ятниця 13: всі небезпеки фатального дня і кому бути обережним