В Україні все ще тримаються літні температури, втім, насолоджуватися залишилося лічені дні. Вже на цих вихідних, а саме 15 вересня, синоптики очікують зниження температури повітря та дощі в окремих регіонах країни. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Так в неділю, 15 вересня, опади покинуть територію України: небо над усією країною буде практично безхмарним. Але незважаючи на це, температура повітря почне знижуватися.

На півдні та сході вдень синоптики очікують від +19 до +23 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів опустяться до +10…+13 тепла на півдні +7…+10 градусів у східних регіонах.

У центрі, на півночі і заході України буде трохи прохолодніше: від +16 до +20 тепла в денний час доби і +6…+9 стовпчики термометрів покажуть після заходу сонця.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа
Показати ще

Така ж температурна картина збережеться і на початку наступного тижня, в понеділок, 16 вересня. Однак на півдні країни знову потеплішає до +23…+25 градусів, а в Миколаївській області - до +27 градусів з позначкою "плюс". Крім того, початок тижня відзначиться короткочасними опадами на північно-заході країни. На решті території буде сухо.

Втім, за словами народного синоптика Леоніда Горбаня, різке похолодання не за горами.

"Десь до 17 вересня підійде циклон, і в Україні почнуться дощі. Температура повітря в цей період знизиться до 18-19 градусів тепла. Другого пониження температури варто очікувати в період з 26 по 27 вересня. Температура повітря впаде до 15-17 градусів тепла, а нічна знизиться до 7-9 тепла. Також в кінці місяця - з 27 по 28 вересня варто очікувати дощів", - пояснив Горбань.

Нагадаємо, що літо офіційно поступиться своє місце осені.

Як повідомляв портал Знай.ua, для українців підібрали 11 найбільш очікуваних серіалів осені.

Також портал Знай.ua писав, як бути "на стилі" в будь-якому віці.